Még Amerikában, egy menő hollywoodi étteremben skicceltem le a recept eredetijét (megsúgta a szakács). Születésnapi rendezvényre kért tőlem ételötletet egy kedves ismerősöm vaddisznóra hangolva, amit frissen lőtt ki egy vadász. Ezt a receptet javasoltam neki, de mielőtt megtettem volna, jómagam is elkészítettem, csak hogy ne ajánljak neki olyat, amit jómagam még ki sem próbáltam.
Miért három alma, mikor a receptben csak egy van belőle? Nem három darabra gondoltam, hanem ugyanannak a Granny Smith almának háromféle megjelenésére: egyszer a maga valójában, frissen, üdén és ropogósan. Másodszor cider képében, végül ACV (Apple Cider Vinegar) formájában, ami cider ecet, de ha ilyened nincsen, használj hozzá nagyon jó minőségű almaecetet.
Ha a te vadászod nem vaddisznót lő, hanem őzet, akkor se ess kétségbe, ugyanolyan jó lesz azzal is. Vagy ha szarvast...?
Kell ehhez a remek ételhez, hogy születésnapod legyen? Aligha. Elég egy hétvége...
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ha kíváncsi vagy a többi cider felhasználásával készült receptemre, kattints ide: Somersby receptek
Tégy a tányérra két-három szelet húst, két-két polenta korongot és közé a sült almát. Dobd fel az egészet a karamellizált hagymával, önts rá egy kevés szószt, az adja csak meg a pikánsságát!