Egy ismerősöm fordult hozzám a kérdéssel: vásárolt valahol lazac ízesítésű tésztát, mit készítsen belőle. Hetekig tipródtam rajta, aztán a legkézenfekvőbb lehetőséget választottam: mi is lehetne jobb hozzá, mint maga a lazac? A receptben a lazac háromszor is szerepel különböző formában. Lazac a tésztában, füstölt lazac a tésztán és mindennek a tetejébe még lazackaviár! Így lett az étel neve: Háromlazacos tészta. Fejedelmi fogás, amelyet nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz. Az íze fenséges, látványnak sem rossz, igaz? Olcsónak éppen nem olcsó, mondhatni kifejezetten drága. Karácsony csak egyszer van egy évben, bűvöld el családodat és/vagy barátaidat ezzel a belépővel!
1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogyan azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatók szerint.
3. A tisztított fokhagyma gerezdeket száraz serpenyőben pirítsd meg.
4. Öntsd a tejszínt egy keverőtálba, tedd hozzá a sajtot és a pirított fokhagymát és botturmixolóval jól dolgozd össze.
5. Öntsd át egy kisméretű lábosba, forrald fel, ízlésed szerint sóval és borssal ízesítsd.
6. A megfőzött és leszűrt tésztát keverd össze egy kevés vajjal, majd öntsd hozzá a tejszínes keveréket és jól forgasd össze.
7. Lassú tűzön add hozzá a vágott füstölt lazacot és apróra vágott snidlinget, többször jól forgasd össze.
8. Vedd le a tűzről, add hozzá a kaviár felét, óvatosan, de alaposan ismét forgasd össze.
A tányérra helyezz formázógyűrűt, töltsd fel tésztával, majd óvatosan húzd le a gyűrűt. A tetejét díszítsd snidling "legyezővel", majd púpozz rá egy kevés kaviárt, nagyon jól mutat rajta!