Karácsonyi kenyérpuding


Leírás

Címkék: 
Nosztalgia GOCK receptek
Desszertek
Egyéb desszert
Szezonális receptek
Tél
Ünnepi receptek
Karácsony
Nemzetközi gasztronómia
Európai ételek
Mediterrán ételek
portugál
fenyőmag
Fenyőmag receptek

Hozzávalók

25 dkg
kenyér (többnaposan száraz)
5 dkg
Mazsola
5 dkg
dió bél (durvára vágva)
5 dkg
Fenyőmag
3 ek
Méz
6 ek
Nádcukor
1 db
Citrom (reszelt héja és leve)
5 ek
Portói bor (ruby)
15 dl
víz
1 db
Fahéj rúd (5 cm-es)
  kis
porcukor (a tálaláshoz)
  kis
Fahéj (őrölt, a tálaláshoz)
Gondolataim a recepthez: 

2010 Karácsonyán portugál menüt készítettem. A desszertek egyike volt ez a rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető kenyérpuding. Rég volt, de finom is volt... 

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. A kezeddel morzsold össze apró darabokra a kenyeret.
  2. Forrald fel a vizet, add hozzá a fahéj rudat, a cukrot, a mézet, a portóit és a citrom reszelt héját.
  3. Csökkentsd a hőt és add hozzá a keverékhez a mazsolát, a magvakat és a citrom levét. Főzd tíz percig.
  4. Add hozzá a morzsolt kenyeret és kevergesd addig, amíg besűrűsödik és homogén látszatot kelt.
  5. Öntsd formákba, hűtsd ki.
Ötletek a tálaláshoz: 

Tálalás előtt szórd meg porcukorral és őrölt fahéj szórásával készíts rá valamilyen karácsonyi mintát (én fenyőfa formájú szaggatót használtam).