2012 KARÁCSONYKell-e inspirálóbb előétel vagy akár főétel, mint ez az elkészítésében ugyan végtelenül egyszerű, mégis nemes alapanyaGOCKban gazdag étel? Natúr borjúszűz, egy szelet finom sonka és három királyrák... Rukkola pestoval bolondított tejszínes öntettel, fehérrépa chips-el és egy félholdra formázott sült borgonyával...Csukd be a szemed és már érzed is az ízét a nyelveden....
1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam. 2. A burgonyákat locsold meg egy kevés olívaolajjal, sózzad és borsozzad ízlésed szerint, majd 230 fokra előmelegített sütőben süssed 30 percig vagy amíg szépre és puhára nem sül. A burgonyával együtt tedd be a répa szeleteket is, de azokat kb. tíz perc után vedd ki, ha már jó édesre és roporósra sültek.3. Hevíts fel egy evőkanálnyi vajat egy kisméretű lábosban, futtass meg rajta egy gerezdnyi összezúzott fokhagymát, majd öntsd fel a tejszínnel.4. Hevítsd forráspont közelébe, keverd bele a pestot, majd főzzed önthető és neked tetsző sűrűségűre. Sózzad, borsozzad ízlésed szerint. Tedd félre, tartsd melegen.5. Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés vajat, pirítsd meg benne a maradék fokhagymát, majd a fokhagymát halászd ki belőle és dobd is ki.6. Süsd barnára a borjúszűz korongok mindkét oldalát a fokhagymás vajon, majd ízlésed szerint sózzad és borsozzad. Tedd félre, tartsd melegen.7. Ugyanebben a serpenyőben pirítsd rózsaszínűre a rákokat mindkét oldalán. Sózzad, borsozzad ízlésed szerint.
Helyezz el egy szelet sonkát a tányérra. Tegyél rá néhány répa chips-et, majd helyezz rá 2-2 sült borjút. Önts rá egy kevés pestos öntetet, majd ültess a tetejére 3-3 rákot, egymással szemben. Valahová a tányérra helyezz el egy félholdnyi sült burgonyát.