Édes bundáskenyér portugálul


Előkészítési idő: 
5 perc

Leírás

Címkék: 
Vegetáriánus
Reggelik
Ünnepi receptek
Karácsony
Nemzetközi gasztronómia
Európai ételek
Mediterrán ételek
portugál

Hozzávalók

1 db
bagett (szikkadt, több napos)
3 db
Tojás (felverve)
1⁄2 db
Citrom (kicsavart leve)
2 ek
Méz
3 ek
Portói bor (ruby)
3 dl
víz
1 kis
Gyömbér (őrölt, ízlés szerint)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Fahéj (ízlés szerint)
2 ek
Nádcukor
  kis
porcukor (ízlés szerint)
1 dl
Olaj (a sütéshez)
Főzési, sütési idő: 
15 perc
Gondolataim a recepthez: 

KARÁCSONY 2012

Karácsonykor is van reggel... Karácsonykor is kell reggelizni...

Portugáliában Karácsonykor szinte elmaradhatatlan része az ünnepi menünek. Akár reggelire is, akár desszertként az ünnepi vacsorához.

Lepd meg a te is családodat ezzel a különlegesen finom édes bundáskenyérrel, kényeztetésnek fogják érezni és hálásak lesznek érte. 

Hogy ezt megteheted más napok reggelén is? Miért ne?

Akár ma...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Szeleteld kb. 1 cm-es szeletekre a kenyereket.
  2. Forrald össze a vízzel a portóit, a nádcukrot, a citromlevet és a mézet.
  3. Amíg a keverék kihűl egy kicsit, verd fel mélytányérban a tojásokat egy kis őrölt gyömbérrel és egy csipetnyi sóval.
  4. Öntsd a kihűlt portói keveréket egy másik mélytányérba. 
  5. Hevítsd fel az olajat a sütéshez.
  6. Szeletenként a kenyérrel először itass fel egy kis portói keveréket,majd ugyanezt tedd a kevés sóval ízesített felvert tojásban is.
  7. Süsd ki a szeleteket szép aranybarnára.
  8. Itasd fel papírral a felesleges zsiradékot.
Ötletek a tálaláshoz: 

Halmozz szeletek a tányérra, majd először locsold meg pár csepp portóival (a gyerekek adagját már ne), majd néhány csepp citromlével. Utána hintsd meg gazdagon fahéjas porcukorral.