Quesadilla csirkemellel és vörösbabbal


Előkészítési idő: 
10 perc

Leírás

Címkék: 
Főételek
Húsos ételek
Csirke
Nemzetközi gasztronómia
Amerikai ételek
mexikói

Hozzávalók

20 dkg
csirkemell filé
3 db
lágy tortilla lap (nagyméretű, negyedekre vágva)
10 dkg
Cheddar sajt (lereszelve)
2 dl
Fehérbor (száraz)
1⁄2 db
zöld kaliforniai paprika (vékony csíkokra vágva)
1 doboz
vörösbab (vagy szárazbab előzőleg puhára főzve)
2 ek
joghurt (natúr)
1 fej
Vöröshagyma (közepes méretű, apróra vágva)
2 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 tk
őrölt koriander
1 tk
őrölt kömény
1 ek
mustár
1 ek
Méz
1 db
Lime (kicsavart leve)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Főzési, sütési idő: 
40 perc
Gondolataim a recepthez: 

Ez már a sokadik Quesadilla, amit készítek. Nem véletlen, a Quesadilla gyors, változatos, nagyon ízletes étel.  A Quesadilla (akárcsak a pizza) csak körvanalas szabályokkal bír, voltaképpen lazán kezelheted az összetevőket, úgy csere-berélheted benne őket, ahogy a kedved tartja, vagy a hűtőszekrényed engedi. Szinte ugyanez vonatkozik a salsára és az avokádó krémre is. Szabd a saját ízlésedre és utána se ragaszkodj mereven hozzá, variáld pillanatnyi hangulatod szerint. 

Ez az igazi szabadság, nem?

Mindamellett gyors és egyszerű. Nem tudsz főzni? Az sem baj, aki a sajtos melegszendvicset el tudja készíteni, ezzel sem lesz fennakadása...

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 

1. Készítsd elő az összes alapanyagot, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. A csirkét sózzad és borsozzad ízlésed szerint, majd a borban főzd meg. Szűrd le és ha kézmelegre hűlt, nagy lyukú reszelőn reszeld le (én jobban szeretem ezt a hagyományos módszert alkalmazni, mint eleve darált csirkét használni: az íze így nekem sokkal finomabbnak tűnik, de nyugodtan készítheted az ételt darált csirkével vagy pulykával is akár természetesen).
3. Keverd össze a csirkét a mustárral, mézzel és a joghurttal, tedd félre.
4. Egy serpenyőben felforrósított olajon pirítsd meg a kaliforniai paprikát, majd tedd hozzá a hagymát és párold üvegesre.
5. Add hozzá a fokhagymát, kevergesd 30 másodpercig.
6. Tedd hozzá a csirkét, ízlésed szerint a fűszereket, valamint a lime levét. Jól keverd össze és forrósítsd át.
7. Végül keverd hozzá az átöblített, lecsepegtetett babot, csorgasd meg a lime levével, fűszerezz utána még, ha szükségét látod és melegítsd össze.
8. Melegítsd elő a sütődet 240 fokra.
9. Olajozz ki egy sütőlapot és helyezz rá négy tortilla negyedet. Tegyél rájuk szépen elosztva (és nem túl vastagon) a csirkés keverékből, majd szórd meg sajttal.
10. Borítsd be mindegyiket egy újabb tortilla lappal elcsúsztatva (körülbelül 1 cm-t csússzon el a lap az alsón). Ismét tölts rá a csirkés keverékből, majd a maradék sajttal szórd meg és zárd le a maradék tortilla lapokkal. Enyhén nyomd le, az esetleg kicsúszkáló darabokat igazgasd vissza a helyére.
11. Enyhén olajozd meg a tortilla lap tetejét és tedd a sütőbe 5-6 percre, hogy a sajt megolvadjon benne.

Ötletek a tálaláshoz: 

Ha van elég nagy tálad, mint nekem, akkor jól tud mutatni a "mindentegytálon", ha elég szellősen tudod elhelyezni a tálon a sokféleséget. Én tettem egy kisült quesadillát a tányér egyik oldalára, körbefogtam egy "robbantott" jalapeno paprikával, tettem ide is, oda is egy kis salsát, középre pedig a joghurtos avokádó krémet.