Évtizedes emlékeim fűznek a bagelhez. Egyszer volt, hol nem volt időkben megjelent az Arany János utcai Metro megállónál egy gyorsétkezde, ahol finom bageles szendvicseket lehetett enni. Aztán Amerikában is élve a mindennapos életem része lett a bageles szendvics.
Ma már újra megjelent itthon is itt ott a kínálatban a bagel, mint szendvics alapanyag. Egy lehetséges alternatívaként a gyorséttermi hamburgerekkel szemben. Te is elkészítheted otthon és készíthetsz belőle legendás LOX (füstölt lacacos) vagy akár tonhalas szedvicset, vagy éppen azt teszel bele, amihez csak kedved támad.
Ha egyszer megkóstoltad a bagel ízét, biztosan rákapsz és amikor csak teheted, készíts belőle finom szendvicseket és a a zsemlét is helyettesítheted vele. Sokkal finomabb!
Vágd ketté a kihűlt bageleket, töltsd kedvenc alapanyagaiddal, amilyen szendvicset csak szeretnéd. Lehet belőle hideg vagy meleg szendvics is.