Sajttorta láthatatlanul csokisan


Előkészítési idő: 
10 perc

Leírás

Címkék: 
Desszertek
Torták
Ünnepi receptek
Valentin nap
Anyák napja
Nemzetközi gasztronómia
Amerikai ételek
USA
Hány személyre?: 
12

Hozzávalók

35 dkg
darált keksz
20 dkg
Vaj (megolvasztva)
50 dkg
krém sajt (natúr Philadelphia sajtot használtam hozzá)
30 dkg
Tejföl
10 dkg
Nádcukor
20 dkg
fehér csokoládé (apróra vágva)
2 db
Tojás
1 db
Narancs (reszelt héja)
1 tk
Fahéj
8 db
rebarbara (meghámozva és kb 3 cm-es darabokra vágva)
3 db
Narancs (kicsavart leve)
20 dkg
eper (negyedelve)
15 dkg
Nádcukor
1 db
vanília rúd (kettévágva)
1 db
gyömbér gumó (2 cm-es, julienne-re vágva)
Főzési, sütési idő: 
110 perc
Gondolataim a recepthez: 

A sajttortákról mindig egy még Amerikában, a Cheesecake Factory-nál eltöltött nap jut az eszembe...

Nem véletlen, hogy miután hazatértem (már jó régóta) csak gyártom, csak gyártom a sajttortákat. Van aki meglepődik ezen?

Ezt sajttortát nagyon szeretem, mert ha nem mondom el, hogy mivel készült, nem látni rajta... Hogy csokis... Hogy fehér csokis...

Recept értékelése: 
Average: 4.8 (8 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalók alatt megadtam.
  2. Keverd a kekszporhoz a fahéjat, majd öntsd rá az olvasztott vajat és jól keverd össze.
  3. Tapaszd ki a sütőformádat a vajas keksszel, ne csak alul, hanem oldalt is.
  4. Igyekezz legalább nagyjából egyenletesen elosztani az anyagot a felületen.
  5. Döngöld le valamilyen erre alkalmas tárggyal, ugyanezt tedd a forma oldalára tapasztott keksszel is.
  6. Tedd a hűtőbe, amíg a többi művelettel foglalatoskodsz.
  7. Tedd keverőtálba a krémsajtot, a cukrot és géppel jól kevertesd össze.
  8. Add hozzá a tojásokat egyenként folyamatos keverés mellett, majd ugyanezt tedd a tejföllel és a narancs héjjal is.
  9. Végül a csokoládé darabkákat már kézzel keverd bele.
  10. Vedd ki a formát a hűtőből és a krémsajtos keveréket öntsd bele, egyenletesen oszd el.
  11. Százhatvan fokra előmelegített sütőben süsd egy órán keresztül, vagy amíg a torta közepe is összeáll.
  12. Hűtsd ki, vedd ki a formából, majd legjobb ha éjszakára beteszed a hűtőbe, hogy jól kihűljön és összeálljon.
  13. Másnap egy hőálló tálba helyezd el a rebarbarát, öntsd fel a narancslével, tedd bele a vaníliát, a gyömbért és szórd bele a cukrot is.
  14. Száznyolcvan fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig (vagy amíg a rebarbara puha nem lesz.
  15. Vedd ki a folyadékból a rebarbarát, a vanília rudat dobd ki.
  16. Közepes láng fellett főzd sziruposra. Nagyjából félidőben tedd hozzá az epret is. Legvégén a félretett rebarbaráról se feledkezz meg!
  17. A lehűlt torta szélét vágd egyenletesebbre, majd tötsd meg az epres/rebarbarás sziruppal, oszd el rajta egyenletesen.
Ötletek a tálaláshoz: 

Ahogy a tortát szokás...:-) Feldobhatod a tortás tányért egy kis virággal akár...