Kínai kel és tofu udon recept


Előkészítési idő: 
20 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
Főételek
Vegetáriánus
Szezonális receptek
Tél
Wok receptek
Ázsia
ázsiai tészta recept
Távol-Kelet
Nemzetközi gasztronómia
Távol-keleti ételek
japán receptek
Gomba receptek
Shiitake gomba
keményítő
nyílgyökér por
arrowroot
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

80 dkg
Kínai kel (vékonyan szeletelve, durvára vágva)
20 dkg
Shiitake gomba (vékonyan szeletelve)
1 db
Chili paprika (friss) (vékonyan szeletelve)
1 db
Gyömbérgumó (2 cm) (julienne-re vágva)
1 csomag
Tofu (natúr) (kockákra vágva (1x1 cm))
1 csomag
Udon tészta
1 ek
Tamarind szósz
1 ek
Pálma cukor
2 ek
Szója szósz (világos)
1 ek
Szilvás chili szósz
1 ek
nyílgyökér por ((vagy kukorica keményítő))
2 dl
víz
 
Szezámmag olaj
Főzési, sütési idő: 
10 perc
Gondolataim a recepthez: 

Kínainak hangzó, mégis japán eredetű tésztás recept...

Nagyon szeretem az ázsiai ízvilágú ételeket készíteni. Korábban párom nem volt túlságosan odáig értük. Rájöttem, hogyan készítsem ezeket, hogy szeresse... Az Udon nagyon vastag, körkeresztmetszetű búzalisztből készült japán tésztafajta. Leginkább levesekben találkozhatsz a szinte hernyóméretű, puha és rövid tésztával. Tradícionálisan nyáron hidegen, télen melegen készítik el. Most tél van. A recept tipikus ázsiai alapanyagokból készült, nem érdemes a kiváltásukkal kísérletezni.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Szeretnéd tudni, hogy miért használtam nyílgyökér lisztet sűrítéshez ebben a receptben? Kattints ide: Nyílgyökér liszt (Arrowroot), a gluténmentes megoldás

Recept értékelése: 
Average: 5 (17 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 

1. Készítsd elő az alapanyagogat, ahogyan azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Hevíts fel wokban szezámolajat és dobd bele a gyömbért és a chili paprikát. Folyamatos keveréssel pirítsd meg, majd vedd ki és tedd félre.
3. Dobd a wokba a tofu kockákat, pirítsd aranysárgára és tedd a gyömbéres paprikákhoz.
4. Most a gombát tedd a wokba, alig egy percig pirítsd, majd add hozzá a szószokat és a cukrot. Jól keverd össze.
5. Tedd vissza a wokba, amit eddig kivettél, add hozzá még a tésztát és jól forgasd össze.
6. Tedd hozzá a káposztát, öntsd fel a vízzel és hagyd főni pár percig, közben olykor keverkesd meg.
7. Egy kis tálkában kevés vízzel keverd össze a keményítőt, öntsd a wokba és jól forgasd össze.

Ötletek a tálaláshoz: 

Nem érdemes túlbonyolítani, csak szedj egy kis adagot egy tálra. Ha teheted, fogyaszd pálciákkal.