Kecskesajtosan gombás tészta


Előkészítési idő: 
5 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
Durum tészta
Főételek
Vegetáriánus
Olasz tészta recept
Gomba receptek
Csiperke gomba

Hozzávalók

40 dkg
Gemelli tészta (vagy válassz valami hasonlót helyette)
10 dkg
Kecskesajt (lágy, vörösborsos ízesítéssel)
20 db
barna csiperke gomba (kisfejű, tönkje rajta hagyva, megtisztítva és negyedelve)
1 db
Kaliforniai paprika (kimagozva, vékony csíkokra vágva. Én éppen sárgát használtam hozzá, de jól mutat pirossal is.)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
50 ml
Fehérbor (száraz)
3 marék
Rukkola (megmosva, lecsepegtetve)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
1 mk
borsikafű
  kis
olivaolaj
Főzési, sütési idő: 
15 perc
Gondolataim a recepthez: 

Sokszor mondják, hogy olyan finomakat főzök, de... Túl sok vagy túl extra alapanyagokat használok.

Erre a receptre csak a finom igaz, a bonyolultság vagy az extra alapanyagok nem.

Végtelenül egyszerű, gyors és bárki elkészítheti szinte annyi idő alatt, amíg a tészta megfő. 

Pedig finom...

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  3. Amíg a tészta fő, egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg a csíkokra vágott paprikát. Szedd ki, tedd félre.
  4. Ugyanabban a serpenyőben pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd tedd hozzá a gombát és pirítsd tovább 3 percig.
  5. Tedd vissza bele a paprikát, majd sózzad, borsozzad ízlés szerint, fűszerezd a borsikafűvel.
  6. Öntsd fel a borral és hagyd hogy a folyadék zöme elpárologjon.
  7. A kifőtt tésztát szűrd le és azon melegében egy kevés olívaolajjal együtt keverd hozzá a sajtot, hogy a tészta melege felolvassza.
  8. Keverd hozzá a rukkolát is.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot a bekevert tésztából és helyezz a tetejére egy kevés gombás-paprikás keveréket.