Ki ne hallott volna, ki ne kóstolta volna még ezt a méltán híres spanyol nemzeti ételt?
Ne hívd rizses húsnak, bár végtelenül leegyszerűsítve erről van szó...
A Paella nem való egy hétköznapi vacsorának. Mivel akkor lesz igazán ízletes, ha nagy adagban készíted el, tartogasd egy olyan alkalomra, amikor vendégeket hívsz a házhoz. Biztosra mehetsz vele, mindenki szeretni fogja. Egy jó Paella alapjaiban ugyanolyan, de hogy milyen húsokkal készíted, az már igazán rajtad múlik. Én azt a verziót szeretem a legjobban, ami csirkemell, rák és kagyló hozzáadásával készül.
Egy jó Paellához kell egy jó nagy serpenyő. Nekem 36 cm-es van, ha eredetileg nem is paella serpenyőnek készült, de a mérete tökéletes. A következő fontos dolog, ami szinte elengedhetetlen, hogy ha hozzájutsz, mindenképpen Calasparra rizst használj.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ha ide kattintasz, akkor megtudhatod, hogy miért: Ha Paella, akkor: Calasparra rizs
Vedd le a fóliát és a serpenyőben vidd az ételt az asztalra. A leghangulatosabb, ha a vendégeid magukat szolgálják ki a még forró serpenyőből...