Akármilyen is az aktuális időjárás, ha a piacokon megjelenik a friss medvehagyma, akkor biztosan feltartóztathatatlanul eljön már a tavasz. Ahogy egy ideig feledésbe merült, annyira divatos lett a medvehagyma az elmúlt években. Nem mintha bánnám, ha divatban is maradna. Elvégre könnyed, igazán tavaszias ételeket lehet belőle készíteni. Ha megteheted, mert van kerted, ültess belőle egy hűvös zugába a kertnek és a következő évben már élvezheted is a saját medvehagymád ízét. Vagy használhatod a leveleit ételeid díszítő elemeként.
Ez a saláta nagyon jó választás a húsvéti ünnepek valamelyik napjára, de akár a pirostojás dömping visszamaradt darabjait is ebbe a salátába mentheted.
Haszos linkjeim a recepthez:
Érdekességek, tudnivalók:
1. A tojásokat főzd keményre, hagyd kihűlni, majd vágd apró kockákra.
2. Mosd meg és csepegtesd le a medvehagymát (a spenóthoz hasonlóan a vastag levélszárat kihúzhatod), majd keresztirányban vékony csíkokra szeleteld fel.
4. Egy salátástálba vékony szeletekre szeleteld a retkeket, a paprikát és az uborkát. Tedd még hozzá az aprított medvehagyma felét és a kockázott tojásokat. Forgasd össze egy kevés extraszűz olívaolajjal.
5. Egy tálkában keverd össze a majonézt, a tejfölt és a mustárt (az az igazi, ha a majonézt te magad készíted el). Ízesítsd ízlésed szerint sóval és borssal.
6. Keverd össze a majonézt a salátával és tedd egy órára a hűtőbe.