Volt már nálam tofu a wok-ban, ez a recept azonban különbözik az elsőtől, érdemes ezzel is próbálkozni, hiszen a végeredmény teljesen más lesz.
Nagyon gyors és egyszerű a recept maga, ha nem játszogatsz a tálalásával, mint én. Ez a játékos ötlet úgy született, hogy éppen egy másik recept feltöltésével végeztem, majd rákattintottam az oldalon a Home ikonra. Ami egy házikó, mint más oldalakon is elég gyakran. Kedvet kaptam ahhoz, hogy a tervezett újabb tofu receptet Home ikon formájúra készítsem.
Tudom, bolondos ötlet. De miért ne?
Ha nincs kedved házjátékot játszani, akkor megteheted egyszerűen: szedsz egy adag rizst a tányérra és mellé egy adagnyi wokban pirított tofut.
Ha hajlamos vagy az őrültségekre és az a bolondos ötleted támad, hogy követsz a házépítésben, akkor:
1. Legyen egy négyzetes és egy azzal közel azonos méretű piramis tálaló formád.
2. A piramis formát töltsd fel egy adag rizzsel, kellőképpen zömítsed, hiszen ez lesz majd a siker titka.
3. Tartsd a tenyeredben a piramis formát, helyezd rá a négyszögletes formát, azt pedig töltsd fel a wok tartalmából. Zömítsd ezt a réteget is.
4. Helyezd rá a tányért a négyszögletes forma tetejére, majd egy hirtelen mozdulattal fordítsd meg az egészet.
5. Innentől kezdve a kézügyességeden és a zömítés sikerességén múlik, hogy a formákat óvatosan le tudd emelni az ételről. Ne örülj korán, ha a piramistól megszabadultál, az igazi nehézséget a második forma leráncigálása tartogatja, hiszen a háztetőn is keresztül kell húznod, hogy az ne sérüljön. Nekem szerencsém volt talán, de elsőre sikerült.