Hagyományos húsvéti olasz recept (Parandulas). Egyszerű és könnyed, de ami a legfontosabb, hogy igazi tavaszváró.
Süss Napocska, süss!
1. Tedd egy keverőtálba a tészta alapanyagait és gyúrd össze könnyű tésztává.
2. Enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb 2 mm vastagra, majd 8 cm-es szaggatóval szaggass belőle körformákat.
3. Gyúrd össze a tészta maradékát, ismételd a folyamatot, amíg a tészta el nem fogy.
4. Dolgozd össze a töltelékhez való alapanyagokat.
5. Diónyi méretű tölteléket helyezz minden körforma közepére.
6. Csipkedd össze a tésztát minden egyes körformánál egymással szemben négyszer, így alakítod ki a napocska formát.
7. Helyezd a napocska formákat egy kivajazott sütőtálcára, 200 fokra előmelegített sütőben süsd 18-20 percen keresztül.
Reggeli kávéhoz, teához... De bármikor, ha csak a sütis tál környékén jársz, bekaphatsz egyet-egyet...