Tésztaleves babbal és spenóttal olaszul recept


Előkészítési idő: 
15 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
Gock tésztatérképe
Durum tészta
olasz ételek
Levesek
Vegetáriánus
Nemzetközi gasztronómia
Európai ételek
Mediterrán ételek
Olasz tészta recept
olasz
Paprikák
Holland chili paprika
zellerszár
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

1 1⁄2 l
Zöldség alaplé
20 dkg
fusilli tricolori tészta (vagy más hasonló)
2 doboz
fehér bab konzerv (levét leöntve, átmosva)
5 dkg
Cukkini (julienne-re vágva)
2 marék
Spenót levél (friss, szárától megtisztítva)
1 fej
Vöröshagyma (közepes, apróra vágva)
3 gerezd
fokhagyma (vékonyan szeletelve)
1 db
Halványító zellerszár (vékonyan szeletelve)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
Fűszerpaprika (ízlés szerint)
  kis
Chili paprika (szárított, morzsolt, ízlés szerint)
2 ek
olivaolaj
2 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve, a tálaláshoz)
1⁄2 csokor
Petrezselyem levél (friss, apróra vágva, a tálaláshoz)
Főzési, sütési idő: 
15 perc
Gondolataim a recepthez: 

Ha éppen nincsen sok időd és/vagy nem mozogsz annyira otthonosan a konyhaművészet terén, válaszd ezt a nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű és ízletes olasz hagyományokon nyugvó levest.

Ha nem vagy vegetáriánus és még szeretnél lendíteni a leves ízén, akkor vágj apróra 10 dkg pancettát (vagy jóminőségű húsos bacont) és a hagymával együtt pirítsd meg.

Biztosan ízleni fog!

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Főzd meg a tésztát ahogyan azt a csomagolásán feltüntették.
  3. Egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát a zellerszárral együtt. 
  4. Következő lépésben add hozzá a fokhagymát, kevergesd tovább egy percig.
  5. Időközben forrósítsd fel a csirkehús alaplevet.
  6. Öntsd a levesbe a serpenyő tartalmát és főzd pár percig.
  7. Add hozzá a babot és éppen csak forrald össze.
  8. Közben gőzpárolóban (vagy forrásban lévő vízben) blansírozzad a megtisztított spenót leveleket és a cukkinit. Rögtön utána emeld át jeges vízbe, hogy a spenót szép zöld maradjon.
  9. Tedd a levesbe a blansírozott zöldségeket és ismét forrald össze.
  10. Ízesítsd ízlés szerint a fűszerekkel.
Ötletek a tálaláshoz: 

Tálaláskor szedj jó sok tésztát a tányér/csésze közepébe. Öntsd körbe a levessel. Szórjál rá reszelt parmezán sajtot és aprított petrezselyem levelet is.