Bébispenót saláta recept juhsajttal és fekete rizzsel, paradicsomos-málnás öntettel


Előkészítési idő: 
10 perc

Leírás

Mindannyian fontosnak tartjuk, hogy szellemünk, személyiségünk és egészségünk tiszta és erős legyen. Aki jógázik, az tesz is azért, hogy ez így legyen. A jóga gyakorlatok rendszeres végzése mellett nagyon fontos, hogy megfelelően táplálkozzunk is. Olyan alapanyagokból készült ételeket fogyasszunk, melyek segítenek abban, hogy kiegyensúlyozó, harmonizáló hatást gyakorolnak a szervezetünkre és a kedélyállapotunkra, közérzetünkre egyaránt. Mindez teljes értékű, laktovegetárius, azaz tejtermékeken és zöldségféléken alapuló teljes értékű étrend segítségével érhetjük el. Hansúlyozom, jómagam nem végzek jóga gyakorlatokat , sőt mi több, még a laktovegetáriánus étrendet sem tartom be. Receptjeimmel mindössze azoknak szeretnék egy-két ötletet adni, akik viszont igen. A fényképeket az Anide Fotográfia készítette.

Címkék: 
Jóga receptek
Előételek
Vegetáriánus
Saláták
Szezonális receptek
Nyár
Ázsia
Távol-Kelet
rozmaring
Rizs
Thai fekete rizs
fekete rizs
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

1 csomag
Bébispenót
8 db
koktélparadicsom (felezve)
1 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 csésze
thai fekete rizs
1 1⁄2 csésze
víz
1 fej
salotta hagyma (apróra vágva)
4 db
Paradicsom
120 g
Málna
3 ek
Nádcukor
1 dl
víz
1⁄2 db
Citrom (kifacsart leve)
1 db
Rozmaring ág
1 ek
olivaolaj
 
Só (ízlés szerint)
 
Bors (ízlés szerint)
Főzési, sütési idő: 
10 perc
Gondolataim a recepthez: 

Ebben a receptben nem csak az alapanyagok összeállításában törekedtem arra, hogy a jógázók étkezési szükségleteinek megfelelő ételt állítsak össze, de az ételhez rendeltem olyan tálalási formát is, amely egy találomra kiragadott jóga gyakorlatot próbál az étel nyelvére lefordítani.

Recept értékelése: 
Average: 4.7 (11 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Az olívaolajon pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát, majd öntsd rá a rizst, kevergesd tovább két percig.
  2. Öntsd fel a vízzel, sózzad ízlésed szerint, párold puhára. Ha kész, hűtsd ki.
  3. Közben készítsd el az öntetet. A bevágott paradicsomokat 20 másodpercig forrald vízben, majd húzd le a héját és vágd darabokra.
  4. Egy kis lábosba tedd bele és a vízzel, a rozmaringgal és a cukorral együtt lassú tűzön főzzed 15 percig.
  5. Szedd ki a rozmaring ágat, add hozzá a málnát és a citromlevet. Botmixerrel pürésítsed, majd sűrű szövésű szitán szűrd le. Hűtsd ki.
  6. Egy kis serpenyőben a fokhagymával együtt rottyantsd meg a felezett koktél paradicsomokat, vágott felükkel lefelé. Hűtsd le.
  7. Keverd össze a spenót leveleket a paradicsomokkal és tetszés szerinti mennyiségű öntettel.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj formába egy kevés rizst, pakolj rá kecskesajt korongokat. Mellé szedjél a salátából, a salátát szórd meg fenyőmaggal.