A ketchup a világ legnépszerűbb és egyben a legmegvetettebb mártása címet is kiérdemelheti. Elsöprő sikerét talán a gyorséttermi láncoknak is köszönheti, ugyanez fokozhatja a "közutálatot" is vele szemben, hiszen egy egészségtelen táplálkozási lehetőség nélkülözhetetlen kiegészítője lett. Megakadt a szemem valahol egy recepten, ami érdemessé teszi ezt a ketchup összeállítást: nem csak elkészíteni, nem csak helyettesíteni vele a bolti kivitelt, de újragondolni is a szerepét.
Egy biztos: ez a recept alapján készült ketchup nem csak finomabb annál, amit a boltban vehetsz, de nagyon egészséges is. Próbáld ki! Cranberry (tőzegáfonya), ACV (alma cider ecet) és paradicsom: micsoda hármas az egészséges táplálkozás terén!
Hasznos linkek a recepthez:
1. Egy kevés olívaolajon pirítsd meg a vöröshagymát.
2. Add hozzá az összes többi összetevőt és nagyon lassú tűzön főzzed, amíg el nem éri a ketchup sűrűséget.
3. Halászd ki belőle a fahéjrudat és botmixerrel mixeld egy-két percig.
4. Sűrű szövésű szitán passzírozd át.
Az elkészült ketchup mártást töltsd üvegbe vagy éppen egy kiürült ketchupos dobozba és vicceld meg családodat, éreznek-e valami más ízt a ketchupot megízlelve. Biztosan fognak! Tartsd hűtőben és hajrá! Fogyaszd mindenhez, amihez eddig használtad és használd még máshoz is.