A DisznósáGOCK sorozatomban az eddig kicsit hanyagolt magyar, hagyományos ételeket készítek, természetesen disznóhúsból vagy valamilyen disznóhúsra alapozott készítményből, például kolbászból. Az ételeket egyrészt GOCK formába "erőltetem" tartalmilag, megjelenésben egyaránt. A recepteket korunk jólfelfogott szellemében, az egészségesebb étkezés elvei szerint alakítgatom, természetesen az én számíze szerint. Alapvetően háztáji gazdasáGOCKban megtermelhető főbb alapanyagokra építkezem ezekben a receptekben.
Mézes karaj diós tésztán
A sorozat többi elemétől eltérően ezúttal egy olyan ételt készítettem el, amely nem köthető jellegzetesen egyetlen ország hagyományos konyhájához, így a magyaréhoz sem, ugyanakkor nem idegen a magyar ízlésnek.
A diós tészta gyerekkorom szép emléke, nagyon sokszor kértem Édesanyámat, hogy készítsen nekem. Készített is, ha nem is így. A méz és a dió ősidők óta összefüggő alapanya-GOCK, ebben a receptben is nagyon jól működnek együtt. A mézes pácot készítheted fehér cukorral is természetesen, de ha eltekintünk annak egészségtelenebb mivoltától, sosem fogod tudni elérni ugyanazt az ízt vele, mint a melaszos lágy cukorral (ami minden vegyi kezeléstől mentes, természetes cukor).
Hasznos linkjeim a recepthez:
Szeretnél többet tudni a Pappardelle tésztáról? Kattints ide: Pappardelle
Ha valamilyen más tésztát szeretnél választani hozzá, itt megteheted: Olasz tészták
Szívesen megtekintenéd a sorozatom más receptjeit is? Kattints ide: DisznósáGOCK
Keverd össze a diószószt a kifőtt tésztával. Szedj belőle egy adaggal a tányérra, kissé húzd szét, hogy laposan terüljön a tányéron. Fektess rá három szelet húst. Díszítheted néhány karika hegyes, erős zöldpaprikával.