A cider sokoldalúbb alapanyag annál, minthogy csak pároláshoz használjuk. Kitűnő zselét is lehet belőle készíteni, amibe olyan gyümölcsöt zársz, amit éppen csak szeretnél. Ha éppen van otthon körte cidered (perry), akkor legstílusosabb megoldás, hogy körte legyen a kiválasztott gyümölcsöd erre a célra.
Készítsd el előző nap...
Ha kíváncsi vagy a többi, cider felhasználásával készült receptemre is, kattints ide: Somersby receptek
A kész ételt sokféleképpen használhatod fel. Felszeletelve (nagyon jól mutat így) használhatod akár köretként is húsételekhez, vagy önállóállóan előételnek.
Előételként használva sajttal együtt tálald, úgy akár egy nagyon könnyed vacsorának is megteszi. Vágj a sajtból kb. fél centiméteres lapot, amit szabjál akkorára, mint a zseléhez használt forma. Lazíts fel a formában a zselét, hogy kiborítható legyen. Ha ezzel megvagy, akkor helyezd a sajtlapot óvatosan a forma aljára, majd együtt fordítsd át egy tálra. Ha ügyes vagy, akkor épségben, némi ütögetés hatására kijön a formából. Szabd teljesen méretre a sajtot, mintha a a sajt a zselé talpa lenne. Tedd a tálra a felkarikázott paprikát és pöttyints rá chiliszószt. A zselét díszítheted mentalevélkékkel.