Campidanese recept, ahol a disznó, a csirke és a hal örök barátságra lel...


Előkészítési idő: 
10 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
Durum tészta
Főételek
Húsos ételek
szárnyas
Csirke
Disznó
Halas ételek
Tengeri halak
Nemzetközi gasztronómia
Mediterrán ételek
Olasz tészta recept
olasz
Sáfrány
Holland chili paprika
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

30 dkg
Spaccatelle
20 dkg
száraz kolbász (bőre lehúzva és lereszelve)
20 dkg
csirkemell filé (falatkányi kockákra vágva)
6 db
Szardella filé (apróra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1⁄2 fej
Brokkoli (kis rózsákra szedve)
1 doboz
Paradicsom konzerv
1 csomag
Sáfrány (fél deciliter meleg vízben áztatva)
1 mk
Chili (morzsolt, opcionális)
1 marék
Bazsalikom levél (csíkokra vágva)
  kis
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
Főzési, sütési idő: 
30 perc
Gondolataim a recepthez: 

Elragadott a szabadság érzete és jól összezavartam a Campidanese receptjét, de még a filozófiáját is. Talán nem is kellene Campidanese-nek hívnom, hiszen amennyire az, annyira nem is.

Mindegy.

Eredetileg a szegény ember étele volt Szicíliában, erre én meg fogom magam és jól feldúsítom... Vagy hívnám úgy, hogy Campidanese gazdagon? Ez az elnevezés meg annyira nem én vagyok... Legyen inkább:

Campidanese, ahol a disznó, a csirke és a hal örök barátságra lel...

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Párold meg roppanósra gőzpárolóban 100 fokon 3 percig a brokkoli rózsákat (vagy ahogy szoktad), tedd félre.
  3. Hevíts fel egy kevés olajat a serpenyőben és pirítsd üvegesre benne a hagymát a kolbásszal, a szardella filével és ha szereted a csípős ízt, akkor a chilit is tedd hozzá.
  4. Ha megpirult, add hozzá a fokhagymát, majd kis idő után add hozzá a felkockázott csirkemellet. Pirítsd meg.
  5. Öntsd fel a paradicsom konzervvel. Törd össze a fakanál élével a paradicsomokat, ha egész paradicsomos konzervet használsz. Tedd hozzá a bazsalikom leveleket. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint. Főzd szósszá.
  6. Amikor már majdnem kész, öntsd hozzá a sáfrány levet.
  7. Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint, de a főzési időt csökkentsed 1-2 perccel.
  8. Szűrd le a tésztát és forgasd bele a szószba. Hagyd még a tűzön egy-két percig, majd zárd el alatta a tüzet és azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 

Csak szedd a tányérra és szórd meg a reszelt sajttal...