Nagyon gyors, egyszerű és egyben olcsó rágcsálnivaló. Nincs időd másra a kedvenc esti TV sorozatod előtt, dobd össze ezt és már mehetsz is nézni. Figyelem, a tészta ropog! Ha nem akarod a szomszédod zavarni, rágcsáld óvatosan, vagy kínáld meg őt is. :-) Ha úgy döntesz, hogy a moziba viszel magaddal egy dobozkával, töltsd meg jól, hogy megkínálhasd a szomszédaidat. :-)
Hasznos linkjeim a recepthez:
Tudnivalók a szezámmagról: Szezámmag
1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogyan azt a Hozzávalókban megadtam.
2. A kínai kelt jól mosd meg és zöldségcentrifugával szárítsd meg, majd öntsd egy keverő tálba.
3. Add hozzá az újhagymát.
4. Száraz serpenyőben pirítsd meg épphogy csak a szezámmagokat, tedd félre.
5. Egy sepenyőben olvaszd meg a vajat és állandó keverés mellett barnítsd meg a tésztát. Semmiképpen ne égesd meg, csak ropogósra barnítsad.
5. Tedd hozzá a mandulát és a szezámmagot, állandó keverés mellett pirítsd még 2 percig, majd hagyd egy kicsit hűlni.
6. Addig keverd össze az utolsó öt alapanyagot, amíg a cukor fel nem oldódik.
7. Tedd a salátához a pirított keveréket és az öntetet, majd jól forgasd össze.
Csak szedjed...