Kínai kel ropogós saláta recept


Előkészítési idő: 
15 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
Előételek
Vegetáriánus
Saláták
Ázsia
ázsiai tészta recept
Távol-Kelet
Nemzetközi gasztronómia
Távol-keleti ételek
Kínai
Szezámmag
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

5 dkg
Ramen tészta (kis darabokra törve)
60 dkg
Kínai kel (vékonyan szeletelve)
100 ml
szezámmag
5 dkg
Mandula (blansírozott)
1 csomag
Újhagyma (felkarikázva)
1 ek
Szezámmag olaj
1 ek
Napraforgó olaj
3 ek
Rizsecet
2 ek
Szója szósz (világos)
1 ek
Pálmacukor
Főzési, sütési idő: 
10 perc
Gondolataim a recepthez: 

Nagyon gyors, egyszerű és egyben olcsó rágcsálnivaló. Nincs időd másra a kedvenc esti TV sorozatod előtt, dobd össze ezt és már mehetsz is nézni. Figyelem, a tészta ropog! Ha nem akarod a szomszédod zavarni, rágcsáld óvatosan, vagy kínáld meg őt is. :-) Ha úgy döntesz, hogy a moziba viszel magaddal egy dobozkával, töltsd meg jól, hogy megkínálhasd a szomszédaidat. :-)

Hasznos linkjeim a recepthez:

Tudnivalók a szezámmagról: Szezámmag

Recept értékelése: 
Average: 5 (11 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 

1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogyan azt a Hozzávalókban megadtam.
2. A kínai kelt jól mosd meg és zöldségcentrifugával szárítsd meg, majd öntsd egy keverő tálba.
3. Add hozzá az újhagymát.
4. Száraz serpenyőben pirítsd meg épphogy csak a szezámmagokat, tedd félre.
5. Egy sepenyőben olvaszd meg a vajat és állandó keverés mellett barnítsd meg a tésztát. Semmiképpen ne égesd meg, csak ropogósra barnítsad.
5. Tedd hozzá a mandulát és a szezámmagot, állandó keverés mellett pirítsd még 2 percig, majd hagyd egy kicsit hűlni.
6. Addig keverd össze az utolsó öt alapanyagot, amíg a cukor fel nem oldódik.
7. Tedd a salátához a pirított keveréket és az öntetet, majd jól forgasd össze.

Ötletek a tálaláshoz: 

Csak szedjed...