Spaghettoni rákkal és articsókával púpozva recept


Előkészítési idő: 
10 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
Durum tészta
olasz ételek
Főételek
Tenger gyümölcsei
Rák
Nemzetközi gasztronómia
Európai ételek
Mediterrán ételek
Olasz tészta recept
olasz

Hozzávalók

40 dkg
Spaghettoni tészta (vagy spaghetti)
20 dkg
Királyrák (megtisztítva)
1 doboz
articsóka konzerv (leszűrve és apróra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
1 db
Zellerszár (vékonyan szeletelve)
4 gerezd
fokhagyma (szeletelve)
50 ml
Fehérbor (száraz)
1 tk
hal fűszerkeverék
8 db
Szárított paradicsom (vékony csíkokra vágva)
1 db
Lime (vékony szeletekre vágva és félbevágva)
  kis
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
morzsolt chili (ízlés szerint)
Főzési, sütési idő: 
15 perc
Gondolataim a recepthez: 

Minden úgy kezdődött, hogy felbontották. Véletlenül. Az egyik articsóka konzervemet. A macskaétel konzerv helyett.

A kiinduló nyersanyag hát adott lett (a macskák végül is nem kapták meg), a többit csak ki kellett találni hozzá.

(A Spaghettoni nem elírás, ez valóban Spaghettoni, azaz a spagettinél árnyalatnyival, mindössze egytized milliméterrel vastagabb tészta. Ha azt hinnéd, hogy ez az egytized milliméter mit sem látszik, hiszen szabad szemmel én sem láttam azonnal a különbséget, akkor próbáld ki. Készítsd el, főzd meg és a nyelved már pontosan érezni fogja, hogy miről is beszélek. A különbséget.)

 

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Forgasd bele a rákot a fűszerkeverékbe.
  3. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  4. Amíg a tészta fő, kevés olívaolajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát a zellerszárral együtt.
  5. Add hozzá a fokhagymát és a szárított paradicsom 2/3 részét, valamint a morzsolt chili paprikát, ha kedveled, hogy az étel alig észrevehetően csípős legyen.
  6. A maradék szárított paradicsomot külön serpenyőben saját olaján pirítsd két percig, tedd félre.
  7. Add hozzá a articsókát, sózzad és borsozzad ízlésed szerint, pirítsd tovább 3 percig.
  8. Öntsd fel a borral, add hozzá a lime szeleteket és a rákot.
  9. Párold, amíg a rákok szép rózsaszínre váltanak.
  10. Azonnal tálald!
Ötletek a tálaláshoz: 

A leszűrt és kevés olívaolajjal összeforgatott tésztából készíts fészket a tányéron. Púpozz rá az articsókás rákból, majd díszítsd a félretett szárított paradicsom csíkokkal.