Olajbogyó saláta recept


Előkészítési idő: 
10 perc

Leírás

Címkék: 
Előételek
Vegetáriánus
Saláták
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

20 dkg
Olajbogyó (zöld)
20 dkg
Feta sajt (kockákra vágva)
10 gerezd
chilis olajban eltett fokhagyma (elhagyható vagy cseréld szárazon megpirított fokhagyma gerezdekre)
5 db
Újhagyma (felkarikázva)
5 dkg
Szárított paradicsom (olajban eltett, vékony csíkokra vágva)
1 marék
Rukkola (friss)
1 marék
kruton (natúr)
2 ek
extra szűz olívaolaj (jó minőségű)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Főzési, sütési idő: 
0 perc
Gondolataim a recepthez: 

Egy egyszerű, mégis igényes saláta, amit bármikor 10 perc alatt összeállíthatsz. Ahogy én is. Nagyon sok recept megszületése kezdődik úgy, hogy: kinyitottam a hűtőt, felmértem, hogy mi van benne és... Ahogy ez a recept is. Igazi kényszerszülte darab.

Hogy ez árnyékot vetne az ételre? Aligha. 

Legfeljebb az, hogy ez a kapkodva készített étel így tálalva nem mutat túl jól, de egy receptverseny döntőjében (mert oda azért még ebben a formájában is eljutott) elkészítve már megmutattam azt is, hogy tud ez szépen is kinézni, ha nagyon akarom

Mindenesetre ha nincsen időd, rohanva érkeztél haza, csak éppen bekapnál valamit és már mennél is tovább, de azt sem bánod, ha a maradékot másnap a már nagyon megúnt munkahelyi menzát váltanád ki…

Na, nem akarlak rábeszélni, de ha villámgyorsan finomat, egészségeset és táplálót szeretnél fogyasztani, akkor...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyaGOCKat, ahogy azt a hozzávalókban megadtam.
  2. Keverd össze egy tálban az összes összetevőt, a feta sajt kivételével.
  3. A feta sajtot a végére hagyjad, óvatosan keverd hozzá a salátához, hogy ne törjön össze nagyon.
Ötletek a tálaláshoz: 

Csak szedjed...