Karamellizált, sült fehérrépát már sokszor használtam köretként, de tésztafeltétet még nem alapoztam rá.
Ha visszagondolok a gyerekkoromra, akkor a fehérrépa az egyik kitúrandó holmi volt a tányéromból. Legyek őszinte? Rémségesen válogatós, Édesanyám réme lehettem étkeztetésileg akkoriban. Most nevessek rajta vagy sírjak, nem is tudom... Nehéz volt nekem olyan valamit főzni, amit megettem anélkül, hogy valamit ki ne kotorásszak az ételből a tányér szélére.
Ezek egyike volt a fehérrépa, amit semmilyen ételben nem tudtam elviselni. Már ha észrevettem, mert egy vadasból nehéz lett volna kiszednem. Ebben nem vagyok biztos, de lehet hogy Édesanyám el is hallgatta előttem, hogy a vadasban is van fehérrépa.
Azóta sokminden változott.
Például a fehérrépát már olyan ételből sem piszkálom ki, amelyikben látszik...
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ismerd meg a receptben használt tésztafajtát itt: Taccozzette
Ha valamilyen más tésztát szeretnél választani hozzá, itt megteheted: Olasz tészták
Csak szedjed a tányérodra, a tetejét szórd meg egy kevés parmezán sajttal.