Mindannyian fontosnak tartjuk, hogy szellemünk, személyiségünk és egészségünk tiszta és erős legyen. Aki jógázik, az tesz is azért, hogy ez így legyen. A jóga gyakorlatok rendszeres végzése mellett nagyon fontos, hogy megfelelően táplálkozzunk is. Olyan alapanyagokból készült ételeket fogyasszunk, melyek segítenek abban, hogy kiegyensúlyozó, harmonizáló hatást gyakorolnak a szervezetünkre és a kedélyállapotunkra, közérzetünkre egyaránt. Mindez teljes értékű, laktovegetárius, azaz tejtermékeken és zöldségféléken alapuló teljes értékű étrend segítségével érhetjük el. Hansúlyozom, jómagam nem végzek jóga gyakorlatokat, sőt mi több, még a laktovegetáriánus étrendet sem tartom be. Receptjeimmel mindössze azoknak szeretnék egy-két ötletet adni, akik viszont igen.
Ha többet szeretnél tudni a Jázmin rizsről, kattints ide: Ha rizs, akkor: Jázmin rizs
1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Főzd meg a babot puhára.
3. Egy serpenyőben kevés olajon pirítsd, szinte égesd meg a paprikát, majd vedd ki belőle.
4. Pirítsd meg a hagymát és a gyömbért, majd dobd rá a fokhagymát és a batátát. Pirítsd tovább három percig.
5. Öntsd fel a vízzel, add hozzá a lime levelet és főzd, ameddig a burgonya puha nem lesz.
6. Ha kész, add hozzá a babot, öntsd fel a kókusztejjel és fűszerezd ízlésed szerint.
Készíts a párolt rizsből forma segítségével piramisokat a tányérok közepére, majd öntsd körbe a főzelékkel.