Még nem tudom, hogy lesz-e VV2, azaz olyan vega ételsorozat, amelyik..., de ez biztosan a VV1. Ahol jelen esetben a második V= Vulkán.
Hetek óta nosztalgiázom a régi receptjeimmel. Olyannyira, hogy fel is töltöttem belőlük néhányat, sőt egy csokorba is gyűjtöttem ezeket a régi recepteket, ha van kedved, kattints a linkre és nosztalgiázz velem, ezekkel az eredeti köntösben hagyott receptekkel.
Van ugyanakkor egy recept, amit csak nézegetek régóta is, de nem töltöttem fel a régi ruhájában, újra akartam készíteni. Aztán egyszer csak megnéztünk egy filmet és beszélgettünk róla. Szőr mentén szóba kerültek a vulkánok, egy gyerekkorom óta, mind a mai napig kristálytisztán élő emlékképek a Krakatau vulkánról: az iszonyatos erejű kitörése a XIX. szd. végén, az Anak Krakatau (Krakatau gyermeke) megszületése, egy vulkanológus könyve gyönyörűszép képekkel a vulkánról. És már tudtam is, hogy milyen lesz az új ruhája a régi receptnek.
Ez a Vega Vulkán nyilván nem annyira szép, mint a Krakatau, de nem is annyira félelmetes és veszélyes. Ellenben sokkal finomabb. Ráadásul nagyon egészséges is.
És még füstöl is, nem igaz?
Megjegyzés:
A recept eredeti verziója a Miele Főzőiskola 2012-es receptversenyének harmadik fordulójának a nyertese lett.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ismerkedj meg a receptben használt thai fekete rizzsel! Kattints ide: Thai fekete rizs
Szeretnéd tudni, hogy miért használok panko morzsát? Kattints ide: Panko, az alternatív zsemlemorzsa
Tálalhatod természetesen egyszerűen:
Ha véletlenül kedvet kapnál vulkán építéshez: