Rókagombás pappardelle recept


Előkészítési idő: 
20 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
Durum tészta
olasz ételek
Főételek
Vegetáriánus
Szezonális receptek
Nyár
Ősz
Nemzetközi gasztronómia
Európai ételek
Olasz tészta recept
Gomba receptek
Rókagomba
Szárított paradicsom
Paprikák
Kaliforniai paprika
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

25 dkg
Pappardelle tészta
30 dkg
Rókagomba (megmosva, megszárítva, kisebb darabokra tépkedve)
1 db
Kaliforniai paprika (piros, sütőben megsütve, héja lehúzva, kimagozva és csíkokra vágva)
15 dkg
Szárított paradicsom (olajban eltett, csíkokra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
20 db
Olajbogyó (szeletelve)
100 ml
Fehér bor (száraz)
1⁄2 db
Citrom (kicsavart leve)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
Főzési, sütési idő: 
60 perc
Gondolataim a recepthez: 

Ha már friss rókagombához jutottam, rögtön két ételt is készítettem belőle. Ha a piacon járva friss rókagombára lelsz te is, akkor vedd meg hozzá gyorsan az összes többi hozzávalót és készítsd el hétvégén ezt a gyakorlatilag fűszermentes, az alapanyagok ízét érvényesülni hagyó receptet, aligha fogod megbánni. 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerkedj meg a receptben használt olasz tésztafajtával: Pappardelle 

Vagy válassz helyette más tésztát innen: Metélt tészták

Érdemes megtudni, hogy mennyire egészséges a: Kaliforniai paprika (Bell pepper)

Itt olvashatsz arról, hogy miért kedvenc alapanyagom a: Szárított paradicsom

Recept értékelése: 
Average: 5 (10 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a hozzávalókban megadtam.
  2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatók szerint.
  3. Egy serpenyőben a felforrósított olívaolajon pirítsd meg a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát is.
  4. Add hozzá a szárított paradicsomot és a gombát. Ízlés szerint sózzad borsozzad, majd pirítsd pár percig.
  5. A gomba saját levét pótold a borral és csökkentett hővel párold tovább.
  6. Végül add hozzá a paprika csíkokat és az olajbogyót is. Jól forgasd össze a tűz felett.
  7. Vedd le a tűzről, add hozzá a citromlevet, fogasd össze és ízesíts utána, ha szükségét látod.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj a tálra egy adagnyi, olívaolajban megforgatott tésztát, majd púpozz rá egy kevés gombás keveréket, végül szórd meg sajttal. Megteheted azt is, hogy a tésztára öntöd az egészet, jól összeforgatod és így tálalod reszelt sajttal a tetején.