A birsalma szezon közepén az elmaradhatatlan birsalmasajt főzésen kívül gyakran használom ezt a gyümölcsöt különböző ételek készítéséhez. Húshoz elsősorban közel-keleti ízvilágú ételeket készítek, ami egyszerre autentikus, másfelől meg a birsalmához ez illeszkedik a legjobban.
A magyar konyha is hemzseg a töltött akármiktől és a közel-keleti ételek választékában is számtalan ilyen fordul elő. Úgy is lehet mondani, hogy mindent töltünk, aminek a formája és állaga ezt megengedi. A birsalma is ilyen. El tudod képzelni, hogy amikor a sütőből kiveszed a kész ételt és lekapod róla a takaró fóliát, micsoda illat árasztja el a konyhádat?
Nem?
Akkor próbáld ki!
Hasznos linkjeim a recepthez:
Helyezz a tányérra egy vagy két megsütött gyümölcsöt. A tálat szép színessé teheted, ha az ételt zsálya levéllel és chili paprikával díszíted, ahogyan én tettem.