A libamájkrém különleges étel: oly egyszerű elkészíteni, méghozzá jól elkészíteni, mégis nagy ritkán kerül az asztalra. Igen, az ára miatt. Drága.
Karácsony azonban jó alkalom arra, hogy ne (csak) az ajándékokra szánt összeg haladja meg a pénztárcánk átlagos lehetőségeinket, hanem azoknak az ételeknek az alapanyag szükséglete, amit az ünnep alkalmával az asztalra helyezünk. Kitűnő és egyben meghatározó előétel egy ünnepi menü elején. Szezonális alapanyag is egyben, ilyentájt minden tisztességes liba mája (akár tömik, akár nem) méretessé növekszik. Az ára meg csökken. Mikor kényeztesd a családod vagy éppen a barátaid egy parti alkalmával, ha nem ilyentájt?
Ez az ízesítés a kedvencem, kedvedre alakíthatod ugyan, de ha biztosra akarsz menni, maradsz ennél az összeállításnál.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Szeretnél többet megtudni a zsályáról? Kattints ide: Zsálya (Salvia officinalis)
Ha takarékoskodni szeretnél, akkor a csirke májából is készíthetsz hasonlót, ha nem is ugyanilyet (Mert a liba az liba, a csirke meg csirke...): Csirkemáj pástétom portóival
Hagyhatod a formákban, tálalás előtt díszítheted zsálya levekkel és néhány szem boróka bogyóval. Ezzel jelzed is vendégeidnek, hogy miképp ízesítetted a libamájkrémed.
Ki is boríthatod a formákból, ha gondolod és szeletelve tálalhatod.