Florentine szelet birsalmasajttal recept


Előkészítési idő: 
30 perc

Leírás

Címkék: 
Desszertek
Sütemények
Szezonális receptek
Tél
Ünnepi receptek
Karácsony
fahéj
Dió
birsalma
Birsalma receptek
nádcukor
Hány személyre?: 
8

Hozzávalók

15 dkg
mogyoró
15 dkg
Mandula
15 dkg
dió
25 dkg
GOCK birsalmasajt (kis kockákra vágva)
15 dkg
kandírozott narancs
6 dkg
Liszt
150 ml
Juharszirup
12 dkg
Nádcukor
1 tk
Fahéj
1 tk
kakaó
1⁄2 mk
őrölt szerecsendió
1⁄2 mk
Szegfűbors
12 dkg
Csokoládé (50%-os)
1 ek
Tejszín
1 marék
dekorációs cukor (a díszítéshez)
Főzési, sütési idő: 
30 perc
Gondolataim a recepthez: 

KARÁCSONY 2014

Ha csokoládé, akkor legyen mogyorós...

Ha sütemény, ha torta, akkor legyen az is mogyorós, vagy mit bánom én, legyen akármilyen más magos, meg szárított gyümölcsös...

Akkor szeretem.

Mi lehet magvasabb és szárított gyümölcsösebb, mint a Florentine (avagy ahogy még ismerik: Firenzei) szelet? Tehát ez a kedvencem. Olyannyira, ha cukrászdában járok, mindig keresem a pulton, ha van, biztosan kerül a tányéromra avagy a csomagolt sütik közé... De azért a Florentine szeletre is igaz, ami minden másra, amit otthon készítesz magadnak, az sokkal jobb. Miért? Ha másért nem, mert azt te készítetted...

Ezernyi módon lehet készíteni ezt a süteményt, ahogy én készítem, az egy, a lehetségesek közül. Miért pont így? Én abból indulok ki, hogy mi terem a kertemben: dió, mogyoró, birsalma... Csoki sajnos nem terem...

Így készítsd a birsalmasajtot: Birsalmasajt

 

Recept értékelése: 
Average: 4.3 (3 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Melegítsd elő a sütődet 180 Celsius fokra.
  3. Tedd a mogyorót egy tepsibe és szárazon pirítsd 8 percig.
  4. Közben blansírozd a mandulát.
  5. Ha a mogyoró készen van, öntsd a tepsi tartalmát egy konyharuhába és amennyire lehet, dörzsöld le a mogyoró héját, majd tedd félre.
  6. Szórd a blansírozott mandulát és a diót a mogyoró helyére a tepsibe és ugyancsak szárazon pirítsd 8 percig.
  7. Ha készen van, keverd össze a magokat és gépi aprítóban éppen csak párszor aprítsd, hogy viszonylag nagyobb darabokban maradjon.
  8. Öntsd a magvakat egy nagy keverőtálba. Add hozzá a birsalmasajtot is.
  9. Szórd hozzá a lisztet és a fűszereket és jól keverd össze.
  10. Forrald össze a juharszirupot és a cukrot, majd öntsd a keverőtálba és keverd jól össze.
  11. A keveréket töltsd egy kivajazott formába és süsd készre 25 percen keresztül.
  12. Ha kész, hűtsd kézmelegre.
  13. Közben olvaszd meg a csokoládét egy evőkanál tejszín kíséretében, majd vond be vele a tortát egyenletesen,
  14. Szórd meg a felületet kedvedre való dekorációs cukorral, majd tedd a hűtőbe, amíg a bevonat megdermed.
Ötletek a tálaláshoz: 

Tálalás előtt legalább egy órával vedd ki a hűtőszekrényből, majd erős és éles késsel szeleteld cikkekre.