Nosztalgikus időket élek...
Nemrég gyerekkorom kedvenc mákostésztáját forgattam ki önmagából, azaz minden volt benne, csak mák nem, ettől még azonban egyszerűségét megőrizte és ráadásul finomabb is lett.
Most a dióstészta került terítékre. Ezúttal nem csúfoltam meg a dolgot ennyire, mindössze "olaszul" készítettem el.
Továbbra is egyszerű és gyors maradt ez a dióstészta is, de már nagyon bánom, hogy édesanyámnak se fantáziája, se a hozzávaló alapanyagai sem voltak/lehettek meg...
Más időket éltünk akkor...
Hogyan is nézett akkoriban ki Édesanyám dióstésztája? Gyúrt egy adag tésztát és szélesmetéltet készített belőle. Amíg a tészta kifőtt, én ledaráltam a diót, amit összekevert némi porcukorral, majd összeforgatta a tésztával és már készen is volt. Jó, ez valóban gyors elkészítési módja a dióstésztának. A dió önmagában nagyon egészséges, telve vitaminokkal és fontos zsírsavakkal, de... Miért rontsuk ezt el a cukorral?
Ha Édesanyám olasznak született volna és történetesen valahol Észak-Olaszországban éltünk volna, a dióstészta már így nézett volna ki...
Hasznos linkjeim a recepthez:
Olvass a recept legfontosabb alapanyagáról itt: Dió
Ismerkedj meg a receptben használt tésztaféléről itt: Croxetti
Itt találod az emlegetett mákostészta receptet: Mákos tészta recept fejtetőre állítva