Gyömbéres keksz recept


Előkészítési idő: 
15 perc

Leírás

Címkék: 
Desszertek
Sütemények
nádcukor
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

1 marék
kandírozott gyömbér (apróra vágva a töltelékhez)
15 dkg
porcukor (a töltelékhez)
25 dkg
Liszt
15 dkg
Nádcukor
1 mk
Szódabikarbóna
1 tk
gyömbér por
1 db
Tojás
  csipet
1 ek
Vanília kivonat
15 dkg
Vaj (szobahőmérsékletű)
4 dkg
Étcsokoládé (80%-os, a töltelékhez)
Főzési, sütési idő: 
20 perc
Gondolataim a recepthez: 

A sütés-főzésből inkább a főzés a kedvenc terepem, kevésbé a sütés. Ami nem jelenti azt, hogy ne merészkednék át a határvonalon és ne sütnék ezt vagy azt, legfőképpen a gyerekek kedvére, vagy éppen kifejezett kérésére. Kell sajtos pogácsát vagy éppen szilvás buktát sütnöm. Öröm látni az arcukat, mikor birtokba vehetik a süteményes tálat.

Minap, mert meglepetésszerűen szembejött velem egy áruházlánc polcán, vettem egy csomag kandírozott gyömbért. Mielőtt snack-ként megettem volna az egészet, sütöttem egy kis kekszet belőle. Volt némi bajsejtelmem ugyan, hogy az a csípős gyömbér íz csak nekem tetszik, nekik nem fog.

Igazam lett, a keksz ugyan nagyon gyorsan elfogyott, az utolsó hármat már rejtegetnem kellett a fotózásra, de... A Fiúk a kekszről lekaparták a gyömbéres csoki tölteléket...

Pedig finom volt. A felnőtteknek... 

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Keverd össze a sütemény száraz alapanyagait egy tálban.
  2. Robotgéppel jól dolgozd össze a vajat és a cukrot. 
  3. Add hozzá a tojást és a vanília kivonatot, jól dolgozd össze.
  4. Add hozzá végül a lisztes keveréket és dolgozd össze a keksz tésztáját.
  5. Tedd a hűtőbe.
  6. Amíg a tészta hűl, vágd apróra a kandírozott gyömbért.
  7. Olvaszd fel a csokoládét és keverd össze a porcukorral.
  8. Amikor már homogén állapotú, akkor add hozzá a gyömbér darabkákat, jól keverd össze.
  9. Ha már a tészta jól kihűlt (legalább egy órára lesz szükséged), melegítsd elő a sütődet 180 Celsius fokra.
  10. Vajazz ki két sütőtepsit.
  11. Nyújtsd ki a tésztát kb. 1,5 cm vastagra és szaggass belőle kb. 4 cm-es korongokat, amíg tart a tészta.
  12. Két kivajazott sütőtálcára oszd szét őket, majd told be a sütőbe őket. Tartsd is ott vagy 15 percig, amíg szép aranybarnán ropogósra nem sülnek.
  13. Hagyd kihűlni a kekszeket, majd kend meg az egyik alját egy kis töltelékkel, majd nyomj rá egy másikat, szintén az aljával a krém felé.
  14. Folytasd ezt addig, amígy elfogynak a kekszek. Ha szerencséd van, akkor páratlanra jön ki és az a tiéd lehet.
Ötletek a tálaláshoz: 

Tedd tálcára...