Zöld turmix recept


Előkészítési idő: 
5 perc

Leírás

Címkék: 
Italok
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

1 db
banán
1 marék
bébispenót levél
1⁄5 db
ananász
1 db
Lime (kicsavart leve)
3 dl
joghurt (natúr)
1 tk
Méz
1 tk
tökmag olaj
Főzési, sütési idő: 
5 perc
Gondolataim a recepthez: 

Van, hogy az igények legyőznek. Főleg, ha a család fogalmazza meg az igényt. Márpedig a család a fejébe vette, hogy ezentúl turmixokat is fog fogyasztani. Ilyenkor a legjobb, ha elkészíted, amire vágynak.

Nagyon sokan esküsznek arra, hogy turmixot inni egészséges. Van, aki azt mondja hogy nem.

Én azt mondom, hogy ha mértékletesen, nem kampányszerűen, megszállottan fogyasztod, akkor egészségesebb ha iszod, mintha nem.

Turmixot készíteni egyszerű. Bedobálod a "fekete dobozba", amiket szeretnél, megnyomod a gombot és kijön a termék. Menet közben is finomíthatsz a kompozíción, játszhatsz az arányokkal, adhatsz hozzá még valamit. Hogy mit öntesz a "fekete dobozba", csak rajtad múlik, senki se fog lehurrogni, hogy azt nem is úgy kell... 

Úgyhogy mostanában játszom a "fekete dobozzal". Hajigálom bele, ami csak az eszembe jut és már mehet is az asztalra. A legjobbakat megmutatom, színkóddal ellátva. Ez a turmix most a Zöld. (Így zárójelesen megjegyzem, márciusban ünneplik az írek a St. Patrick napot, amikor is minden zöld.) 

 

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Mosd meg a spenót leveleket és csepegtesd le.
  2. Hámozd meg a banánt és az ananászt (az utóbbinak a kemény közepét is vágd ki).
  3. Tedd az összes alapanyagot a turmix gépbe és pulzáló üzemmódban jól dolgozd össze. 
Ötletek a tálaláshoz: 

Kedvenc poharadban, a fogaid kímélése érdekében lehetőleg szívószállal fogyaszd.