GOCKburgerek IV.: Sonkás-gombás zöldparadicsom burger recept


Előkészítési idő: 
10 perc

Leírás

Címkék: 
Előételek
Szezonális receptek
Nyár
Ősz
Gomba receptek
GOCKburgerek
Csiperke gomba
himalája só
Zöld paradicsom receptek
zsemlemorzsa
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

2 db
Zöld paradicsom (kb. 7-8 mm-es szeletekre vágva )
2 szelet
sült sonka (kockákra vágva)
1 fej
csiperkegomba (darabokra vágva)
2 db
Zöldhagyma (vékony karikákra vágva)
2 dkg
Cheddar sajt (vagy a kedvenc sajtod nagylyukú reszelőn lereszelve)
2 ek
olíva olaj
2 dkg
Zsemlemorzsa
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Főzési, sütési idő: 
30 perc
Gondolataim a recepthez: 

A zöld paradicsom számára van élet azon túl is, hogy betakarítatlanul tönkre menjen, vagy savanyú sorsa legyen üvegbe zárva. Például...

A zöld paradicsom kitűnő alapanyag arra, hogy GOCKburger legyen belőle. Ez a recept voltaképpen teljesen szabad kezet ad akárkinek, hiszen a két zöldparadicsom között azzal töltöd ki a burgered, amivel csak szeretnéd. Csak illeszkedjen a zöld paradicsom pikáns, citromra emlékeztető ízéhez. Akármit is képzelsz el a paradicsomok közé, maradjon ez a recept egyszerű és nagyon kevés munkát igénylő ételnek.

Recept értékelése: 
Average: 4 (8 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Az összeállításhoz a paradicsom átmérőjéhez illeszkedő fém gyűrűt használtam, de bátran elkészítheted gyűrű nélkül is, sütőlapon.
  3. Melegítsd elő a sütődet 200 Celsius fokra.
  4. Olajozd meg a sütőlapot és a gyűrűket helyezd rá.
  5. Pottyantsd a gyűrű aljára egy-egy paradicsom karikát (ha nincsen gyűrűd, egyszerűen csak helyezd a karikákat érintőlegesen egymás mellé). Ízlésed szerint sózzad és borsozzad.
  6. Tetszőleges sorrendben oszd el a paradicsomokon a sonkát, a hagymát, a gombát és a sajtot.
  7. Fedd le az egészet egy-egy paradicsomkarikával, ízlésed szerint sózzad és borsozzad.
  8. Szórdd meg zsemlemorzsával és csepegtethetsz rájuk egy kevés olajat.
  9. Tedd a sütőbe és süsd 30 percen keresztül, vagy amíg a morzsa aranyszínűre nem sül.
  10. Ha elkészült, vedd ki a sütőből és hagy egy keveset pihenni, mondjuk 10 percig, majd óvatosan távolítsd el a gyűrűket. Ha nem használtál ilyet, késsel válaszd szét a korongokat tálalás előtt.
Ötletek a tálaláshoz: 

Helyezz a tányérokra egy-gy sült paradicsom korongot, díszítheted petrezselyemmel és egy paradicsom cikkel.