Casarecce húsgombóccal, szárított paradicsommal és brokkolival recept


Előkészítési idő: 
20 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
Gock tésztatérképe
Durum tészta
olasz ételek
Főételek
Húsos ételek
szárnyas
Csirke
Nemzetközi gasztronómia
Európai ételek
Mediterrán ételek
Olasz tészta recept
olasz
Holland chili paprika
Szárított paradicsom
zsemlemorzsa
panko receptek
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

25 dkg
Borjúhús (darálva)
1 fej
Vöröshagyma (kicsi és apróra vágva)
3 dkg
Panko (vagy zsemlemorzsa)
1 db
Tojás
1 ek
Tej
4 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
1 tk
Szurokfű (avagy oregano, szárított)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
40 dkg
Casarecce tészta
1⁄2 fej
Brokkoli (rózsákra szedve)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
6 db
Szardella filé (apróra vágva)
10 dkg
Szárított paradicsom (olajban eltett, vékony csíkokra vágva)
1 doboz
Sűrített paradicsom (kicsi)
2 dl
víz
1 mk
Chili paprika (morzsolt)
 
Olaj (a sütéshez)
1 csokor
Petrezselyem levél (apróra vágva a tálaláshoz)
1⁄2 db
Citrom (kicsavart leve)
Főzési, sütési idő: 
20 perc
Gondolataim a recepthez: 

Tészta, tészta, tészta... De nem mindegy, hogy milyen. Ez az Olaszország délvidékéről származó rafinált, S formájú tészta a kedvenceim közé tartozik. Akárcsak az olasz ízvilágból a szicíliai ízek. Ha ez a kettő egymásra talál!

Hasznos linkjeim a recepthez:

Szívesen megismerkednél a receptben használt tésztával? Kattints ide: Casarecce

Vagy válassz helyette más tésztát innen: Sodort tészták

Miért használj panko morzsát zsemlemorzsa helyett? Kattints ide és megtudod: Panko, az alternatív zsemlemorzsa

Recept értékelése: 
Average: 4.8 (5 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Tedd egy keverőtálba az összes alapanyagát a húsgombócnak és keverd össze, majd botmixerrel is dolgozd össze. Ha túl száraz lenne, a tejjel segíthetsz az állagán. 
  3. Készíts kisméretű gombóckákat a tenyereddel, nekem éppen 34 db jött ki az anyagból. Tedd félre.
  4. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  5. Közben bő olajban, két adagban süsd meg a húsgombócokat, szedd ki és tartsd melegen.
  6. Közben gőzpárolóban (vagy hagyományosan) párold meg egy percig a brokkoli rózsákat. 
  7. Serpenyőben forrósíts fel egy kevés olajat, tedd bele a szardellát, a szárított paradicsomot, a chilit és a fokhagymát. Kevergesd egy percig.
  8. Keverd ki a paradicsomot a vízzel és öntsd a serpenyőbe. Jól forrósítsd át, ízlés szerint sózzad borsozzad.
  9. Add hozzá a húsgombócokat és jól forgasd össze.
  10. Keverd össze a leszűrt tésztát a húsgombócos mártással valamint a párolt brokkolival.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj a tányérra egy adagot. Locsold meg egy kevés citromlével és szórd meg egy kevés petrezselyemmel.