Armoniche zöldparadicsommal recept


Előkészítési idő: 
15 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
Durum tészta
Főételek
Húsos ételek
szárnyas
Csirke
Szezonális receptek
Nyár
Ősz
Nemzetközi gasztronómia
Európai ételek
Mediterrán ételek
olasz
Olasz tészta recept
Zöld paradicsom receptek
fokhagyma
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

30 dkg
Armoniche tészta (vagy más rövid tészta)
20 dkg
csirkemell filé
20 db
Zöld paradicsom (közepes méretű, felkockázva)
10 dkg
Szárított paradicsom (olajban eltett, keresztben vékony csíkokra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
5 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
3 dl
Fehérbor (száraz)
1 marék
Rukkola
10 dkg
Feta sajt (kis kockákra vágva)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
3 ek
olivaolaj
Főzési, sütési idő: 
20 perc
Gondolataim a recepthez: 

HOGYAN HASZNOSÍTSUK A MARADÉKOT?
Igen fontos kérdés ez a konyhában, hogy lehetőleg minél kevesebb élelmiszer kerüljön végül kidobásra.

Egyszer körbenéztem a hűtőmben és találtam benne: feta sajtot, fél üvegnyi szárított paradicsomot, egy kevés visszamaradt rukkolát és olajbogyót (mikor nincs olajbogyó a űtőmben?). Történetesen egy őszi napon történt mindez és a kertben reményt vesztve zöldellt még jónéhány paradicsom. Napfényre, így beérésükre, már nem volt esély, leszedtem hát az utolsó darabokat, hogy ne vesszenek kárba. Hiszen a paradicsom zölden is értékes nyersanyag, különleges, citrom jellegű íze pedig kifejezetten egyedi. 

Morfondíroztam magamban... Majd megszületett ez a recept, a fenti alapanyagokat kiegészítve az elmaradhatatlan vöröshagyma és fokhagyma párossal, hozzáadva egy kis reszelt csirkemellet és kész is.

Recept értékelése: 
Average: 4.8 (5 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Egy kisméretű lábasba helyezd el a sóval és borssal ízesített csirkemell filéket és öntsd fel annyi borral, hogy éppen elfedje. Főzd meg, szűrd le és hagyjad kézmelegre hűlni, magy nagylyukú reszelőn reszeld le.
  3. Főzd meg a tésztát, ahogy azt a csomagolásán feltüntették.
  4. Amíg a tészta fő, egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat, majd pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát is.
  5. Dobd hozzá a zöld és szárított paradicsomot, párold puhára. Öntsd fel fél deci borral és hagyd, hogy a folyadék zöme elpárologjon
  6. Tedd hozzá végül a reszelt csirkét és a rukkolát, jól melegítsd össze. Ízlésed szerint sózzad és borsozzad.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot a tányérra, majd szórd meg egy kevés felkockázott feta sajttal.