Mákvirág tésztasaláta recept


Előkészítési idő: 
15 perc

Leírás

Címkék: 
Mákos tészta
Tésztás ételek
Desszertek
Egyéb desszert
Vegetáriánus
Tél
Gránátalma
Gránátalma receptek
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

1 db
pomelo
4 db
vérnarancs (vagy mandarin)
1 db
Lime (reszelt héja és kicsavart leve)
2 ek
Méz
4 csepp
rózsavíz esszencia (elhagyható)
2 dl
Tejszín
2 ek
mák
20 dkg
Foglie d'ulivo tészta (vagy más, rövidrevágott tészta)
4 ek
Gránátalma
1 ek
Vaj
Főzési, sütési idő: 
15 perc
Gondolataim a recepthez: 

Tél közepén, bármennyire is enyhe volt eddig, már vágyakozunk a tavaszra. Mi sem fejezhetné ki ezt jobban, mint ez a gyümölcsben gazdag tésztasaláta recept, amely télies alapanyagokból készült, megjelenésével mégis már a tavaszt vágyja?

A mákos tészta sorozat ezen darabja az, amelyik legkevésbé hasonlít a kiindulási pontnak tekintett klasszikus mákos tészta recepthez. De azért van benne tészta és van benne mák is. Noha mákvirág, azért nagyon jó! Jólesik egy könnyed vacsora után desszertként, de önmagában is megállja a helyét.

Hasznos linkek a recepthez:

Nézd meg a többi mák és tészta receptemet itt: Mákos tészta

Recept értékelése: 
Average: 5 (7 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint, majd szűrd le és forgasd össze a vajjal.
  2. Távolítsd el a pomelo vastag héját, szedd gerezdekre, majd távolítsd el a gerezdek közötti membránszerű héjat is. A gyümölcs húsát vágd kockákra és tedd egy keverőtálba.
  3. Távolítsd el a narancsok (vagy mandarinok) héját is, vágd körbe,hogy megszabadulj a kesernyés résztől, majd vágd kockákra és ezt is tedd a keverőtálba.
  4. Magozz ki kb. egy fél gránátalmát, tedd félre.
  5. Jól keverd össze a lime reszelt héját és kicsavart levét a mézzel, ha gondolod, ízesítd a rózsavízzel, majd öntsd a keveréket a keverőtálba.
  6. Szórd a tálba a mákot, a leszűrt tésztát (ha virág formájában szeretnéd tálalni, akkor természetesen a tésztát ne keverd a citrusokhoz) és a tejszínt. Jól keverd össze, majd tedd a hűtőbe kb. egy óra időtartamra.
Ötletek a tálaláshoz: 

Ha hagyományos megjelenésű tésztasalátát készítesz a recept alapján, akkor csak szedjed a kihűtött tésztát, majd szórd meg a gránátalma magokkal.

Azonban ha a virág formát is elkészíted, akkor a következőképpen járj el:

  1. A tányéron a tésztalevelekből alkoss egy kört. Ez szimbolizálja a virág szirmait. A kör formáját bármilyen körformájú eszközzel, mondjuk egy bögrével, kiigazíthatod.
  2. Sűrű szövésű szitán szűrd le a tésztaláta levét (hogy ne follyon szét a tányoron), majd szedj a virágszirmok rajzolta körformába a citrus keverékből. Igazgasd rá a szirmok belső végére a salátát.
  3. Végül szórj a virág középső részére egy kevés gránátalma magot.