Olajbogyós-tonhalas pizza


Előkészítési idő: 
10 perc

Leírás

Címkék: 
Jalapeno
Főételek
Halas ételek
Tengeri halak
Pizzák
Nemzetközi gasztronómia
Európai ételek
Mediterrán ételek
olasz

Hozzávalók

1 doboz
Olajbogyó paszta (spanyol, 130 gramm)
160 g
Tonhal konzerv (olajban eltett, az olajával együtt összekeverve)
1 db
Paradicsom (szeletelve)
1 db
Újhagyma (zöldjével együtt karikázva)
8 db
Rukkola
5 dkg
Mozzarella sajt (durvára reszelve)
5 dkg
Cheddar sajt (fehér, durvára reszelve)
8 db
Olajbogyó (zöld, magozott)
1⁄2 db
Citrom (kicsavart leve)
1 db
Jalapeno paprika (kimagozva, felkarikázva)
Főzési, sütési idő: 
10 perc
Gondolataim a recepthez: 

Volt egyszer egy gyermekzsúr lányom születésnapja tiszteletére. A gyerekek nehezen váltanak a hawaii pizzáról másra, a szülőknek szoktam más feltétet is készíteni. Legutóbb ez a rögtönzött feltét volt az est szülői kedvence.

A recept egy pizzához elegendő alapanyagot tartalmaz. Használd hozzá a pizza tészta receptemet: http://www.gock.hu/node/51

 

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Keverd össze a sajtokat.
  2. Melegítsd elő a sütődet 240 fokra.
  3. Az elősütött pizza tésztára kend fel az olajbogyó pasztát, majd szórjál egy keveset a sajtkeverékből.
  4. Helyezd fel rá egyenletesen elosztva a tonhalat, locsold meg ízlésed szerinti mennyiségű citromlével.Először a pancettát oszd el a pizza felületén.
  5. Szórd rá az újhagyma és a jalapeno karikákat.
  6. Helyezd fel a rukkola leveleket sugárirányban elosztva.
  7. Helyezd fel a paradicsom szeleteket, majd borítsd be a pizzát a maradék sajtkeverékkel.
  8. Ecseteld körbe a pizza szabadon maradt karimáját olivaolajjal és süsd készre.
Ötletek a tálaláshoz: 

Tálaláskor helyezz fel nyolc szem olajbogyót a pizza szélére, egyenletesen elosztva, majd szeleteld.