Nyuszitojás a fűben recept


Előkészítési idő: 
5 perc

Leírás

Címkék: 
Előételek
Vegetáriánus
Reggelik
Szezonális receptek
Tavasz
Ünnepi receptek
Húsvét
Nemzetközi gasztronómia
Európai ételek
Alpesi receptek
Medvehagyma
zsemlemorzsa
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

5 db
Tojás (friss)
2 csomag
medvehagyma
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
1 dl
Tejszín
3 ek
Liszt
3 ek
kenyérmorzsa
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
2 ek
olivaolaj
3 dl
Olaj
Főzési, sütési idő: 
25 perc
Gondolataim a recepthez: 

...azaz rántott tojás medvehagyma krémen.

-Az étel még finomabb lesz, hogyha egy kis humort is viszünk bele-szoktam mondani és jókedvemben olykor ezt meg is teszem. A receptet inspirálta, hogy azon családok közé tartozunk, akik a gyermekeiknek szánt apró húsvéti ajándékokat a Nyuszi nevében a fűbe, a kertben rejtük el. Az sem okozott nekik csalódást, hogy idén világossá vált neki, hogy a valós munkát a Nyuszi "jobbkeze", azaz Anya végzi el. Kacsintó mondatokkal idén is a Nyuszinak intézték a kívánságaikat, még azt is, hogy hol szeretnék megtalálni az ajándékokat. Ugyanis ez nem könnyű feladat, hiszen a kertünk meglehetősen zeg-zugos, seregnyi remek nyuszitojás búvóhely van venne.

Akár tréfásan, akár komolyan veszed ezt a receptet, a végeredményhez gyorsan, egyszerűen és nem utolsósorban olcsón jutsz el. Amit bátran letehetsz a család asztalára hétvégi villásreggeli címén, különösen Húsvétkor, de megállja a helyét könnyed előételként is (mondjuk egy halétel előtt). 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Olvass információkat a medvehagymáról, kattints ide: Medvehagyma

Recept értékelése: 
Average: 4.3 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Főzz 4 darab tojást ecetes vízben öt percig (ne tovább, mert akkor finom, ha a sárgája folyós marad), majd szedd ki és hideg vízben hűtsd ki.
  3. A medvehagymát mosd meg, vágd le a szárait, majd keresztirányban vágd csíkokra.
  4. A vöröshagymát pirítsd üvegesre az olívaolajon.
  5. Dobd rá a vágott medvehagymát és kevergesd, amíg össze nem esik.
  6. Önts hozzá egy kevés tejszínt és botmixerrel pürésítsd. Hígítsd tetszésed szerint a maradék tejszínnel.
  7. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
  8. Hámozd meg a tojásokat. Óvatosan, mert kissé még képlékenyek. 
  9. Magas falú edényben forrósíts fel annyi olajat, hogy a tojás úszkálhasson benne.
  10. Hempergesd meg egyenként a tojásokat a lisztben, a felvert tojásban, a morzsában, majd ismételd meg még egyszer.
  11. Kanál segítségével helyezd a tojásokat az olajba és sűrűn forgatva őket süsd aranybarna színűre.
  12. Azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy kevés medvehagyma krémet a tányérra és ültess rá egy rántott tojást.