A cranberry a süteményekben is a kedvenc alapanyagaim közé tartozik. Ha valaki ennyire szereti a cranberryt, mint én, annak sosem elég belőle. Legalább is akkor, amikor az idénye van, máskor úgysem lehet.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Csokoládés cranberry torta recept
Narancsos cranberry torta recept
A cranberry bogyóról itt tudhatsz meg többet: Tőzegáfonya, azaz cranberry
További receptek tőzegáfonyával: cranberry
1. Egy keverőtálba szitáld le a lisztet, add hozzá a szódabikarbónát és a sót. Jól keverd össze.
2. Robotgéppel keverd ki habosra a vajat, a krémsajtot és a cukrot.
3. A következő lépésben add hozzá egyenként a tojásokat, kis szünetet tartva egymás között, majd add hozzá a vanília kivonatot is.
4. Három részletben add hozzá a lisztes keveréket.
5. Végül keverd bele a diót és a cranberryt is. (Ezeket én már kézzel szoktam belekeverni a tésztába.)
6. Töltsd mini kuglófformába a keveréket úgy, hogy a forma kb. háromnegyedéig töltsd a tésztát. (Nekem a tészta 12 db sütire lett elég.)
7. Száznyolcvan fokra előmelegített sütőben süsd kb 25 percig, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkálót kihúzva az száraz marad.
Tálaláskor porcukor hintéssel téliesítheted a süteményeket...