Ezt a receptet a Hetedhét Íz recept játékomra készítettem. Hét alapanyagból kellett kiválasztanom minimum ötöt (Dió, padlizsán, zöld pesto, hal, szárított paradicsom, feta sajt és tészta) az étel megalkotásához. Végül csak a pestot hagytam el.
Talán furcsa, hogy végül egy borjú szelet lett a főszereplő, de amíg gondolkodtam a megfelelő megoldáson, mindvégig az járt a fejemben, hogy a halat nem akarom kihagyni, beértem szardellafilével. Régóta gondolkodtam azon is, hogy milyen receptben használhatnám ki legjobban az éléskamrámban várakozó Trenne tésztám formai adottságát (ez a tészta egy háromszögletű penne). Csak a tálalás során jött az ötlet, hogy a tésztát felsorakoztatva a borjú szelet hátára egy bizarr, tüskéshátú dinoszaurusszá változtathatnám békés kérődző állatot.
1. Tálalhatod egyszerűen:
Helyezz alulra egy szelet grillezett padlizsánt, rá a húst, majd szedj rá a szószos tésztából. Szórj a tetejére először egy kevés feta sajtot, majd annak tetejére egy kevés pirított diót.
2. Tálalhatod úgy, ahogy én játszottam vele:
Helyezz alulra egy szelet grillezett padlizsánt, rá a húst, de kissé elfordítva. Tegyél a húsra egymás között elég helyet hagyva annyi tésztát egymással párhuzamosan, amennyi elfér rajta. Tölts közéjük a szószból egy keveset. A tészta végébe toljál egy-egy kis feta sajt hasábocskát. A padlizsán szabadon maradt részére szórj a dióból.