Káposztás tészta recept lengyelül


Előkészítési idő: 
10 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
Durum tészta
Előételek
Főételek
Vegetáriánus
Szezonális receptek
Ősz
Tél
Ünnepi receptek
Karácsony
Nemzetközi gasztronómia
Európai ételek
lengyel
Gomba receptek
Káposztás tészták avagy tészták káposztákkal
Csiperke gomba
Portobello gomba
Vargánya gomba
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

1 kg
Savanyú káposzta (lecsepegtetve)
40 dkg
tagliatelle tészta (vagy más széles metélt)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
3 db
Portobello gomba (vagy barna csiperke gomba, szeletelve)
5 dkg
Vargánya gomba (szárított, felhasználás előtt 1 órára vízbe áztatva, majd vékonyan szeletelve)
1 ek
borsikafű (szárított)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
20 dkg
Vaj
Főzési, sütési idő: 
60 perc
Gondolataim a recepthez: 

KARÁCSONY 2012

Nem véletlenül ez már a harmadik lengyel hagyományos karácsonyi étel a választékomban. Egyrészt Lengyelországban komoly, szertartásos hagyományai vannak a karácsonyi ételeknek, amit érdemes megismerni, másrészt korábban volt is alkalmam megkóstolni ezeket. Sokan legyintenek a lengyel ételekre... Pedig egyáltalán nem rosszak ezek, sőt...

Ez a káposztás tészta is végtelenül egyszerű étel, eltér a nálunk megszokottól, de érdemes megkóstolni. Mert finom. Nagyon egyszerű elkészíteni és olcsó is egyben.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogyan azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Pirítsd üvegesre a vöröshagymát egy elég nagy serpenyőben a vajon.
  3. Add hozzá a káposztát és kevergesd 15 percen keresztül.
  4. Közben egy másik serpenyőben pirítsd meg a gombákat. Add hozzá a borsikafüvet, sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
  5. Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  6. Keverd össze a leszűrt tésztát a káposztával és a gombával. Jól forgasd össze, majd oszd el egy hőálló tálban.
  7. Süsd 40 percen keresztül 180 fokra előmelegített sütőben.
Ötletek a tálaláshoz: 

Csak szedjed a tálra...