Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Metélt tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Metélt tészták » Tagliatelle

Tagliatelle

Jelentése: "kicsi metélt"
 
Származási hely: Emilia-Romagna
 
Átlagos mérete: 0.8 mm vastag 10 mm széles
 
 
Amit a Tagliatelle tésztáról GOCK gondol:
A metélt tészták spagettije, minden méret a Tagliatelle-hez igazodik. Vannak nála keskenyebbek (mint például a Taglierini) és vannak nála szélesebbek (mint például a Pappardelle). Általában a hagyományoknak megfelelően tojás hozzáadásával készül. A házilag készítettek általában búzalisztből, míg a kereskedelmi forgalomba szántak pedig durumbúza lisztből készülnek. Méreteiben szinte azonos a Fettuccine tésztával, amely azonban Róma környékén honos és népszerű, olykor árnyalatnyival vékonyabb.  
 
Házilag az egyik legkönnyebben és egyben a leggyakrabban elkészített tésztaféle.
 
 
Gondolataim a recepthez: 

A tőzegáfonyát a kínaiak valószínűleg a legritkább esetben dobják a wokba, pedig ez egy érdekes lehetőség a kacsamellhez illeszkedő édes-savanyú szósz elkészítéséhez.

A kacsamell zsírját menet közben nyugodtan kisütheted, jó lesz a zsíroskenyérre lilahagymával ínséges időkre. Ebben a receptben a kacsa zsírjára semmi szükség, így a kacsa is elveszti a sokak által nem kedvelt erős kacsaízt, helyette azonban kellemesen édeskésen savanykás gyümölcsös közegbe kerül.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

KARÁCSONY 2012

Nem véletlenül ez már a harmadik lengyel hagyományos karácsonyi étel a választékomban. Egyrészt Lengyelországban komoly, szertartásos hagyományai vannak a karácsonyi ételeknek, amit érdemes megismerni, másrészt korábban volt is alkalmam megkóstolni ezeket. Sokan legyintenek a lengyel ételekre... Pedig egyáltalán nem rosszak ezek, sőt...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve

Olasz tészták