Vannak olyan receptek, mégpedig igen sok, amelyek számtalan variációban elkészíthetőek. Úgy is lehet megközelíteni a kérdést, hogy mindenkinek van egy saját módja, ahogy azt az adott receptet elkészíti.
Ilyen tradicionális recept a Puttanesca...
A Puttanesca recept eredete pikáns, mint maga az elnevezése is utal rá, ez az étel a prostituáltak étele. Hogy a történet, mindössze pusztán városi legenda avagy valóságtartalma is van, nem tudni, de a hagyományok szerint a prostituáltaknak nem sok idejük volt az étkezésre munka közben vagy utána. A recept alapja a Marinara szósz, amely mindig megtalálható volt az éttermekben és csak gyorsan beledobálták a konyhán fellelhető maradékokat.
Ez így nem túl bizalomgerjesztő, azonban ha a történettől eltekintünk, akkor valóban egy nagyon gyorsan elkészíthető és nagyon finom ételről beszélünk. Az én variációm a történetnek megfelelően pikáns, különböző tengeri finomságokkal feltupírozott GOCK változata.
Készítsd el ezt vagy alkosd meg a te saját Puttanescádat!
A kifőtt tésztát keverd jól össze a szósszal, szedd a tányérokra. Szórd meg a sajttal, majd ha kedved tartja, akkor díszként helyezz mellé két-két szem száras kapribogyót.