Zsályás sütőtök recept Gallettin


Előkészítési idő: 
15 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
Durum tészta
Főételek
Vegetáriánus
Szezonális receptek
Ősz
Tél
Nemzetközi gasztronómia
Európai ételek
Olasz tészta recept
zsálya
zellerszár
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

40 dkg
galletti tészta (vagy valamilyen hasonló rövid tészta)
40 dkg
kanadai sütőtök (meghámozva és kisebb kockákra vágva)
20 dkg
csirkemell filé (kisebb kockákra vágva)
10 dkg
Bacon (kockákra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 db
Halványító zellerszár (apróra vágva)
6 db
Zsálya levél (friss, apróra vágva)
1 marék
Ruccola
1 doboz
krémsajt (natúr philadelphia, 125g)
80 ml
Fehérbor (száraz)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
olivaolaj
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve a tálaláshoz)
Főzési, sütési idő: 
20 perc
Gondolataim a recepthez: 

Én akkor szeretem igazán a sütőtök ízét és az állagát, ha nem sütöm. Ha csak egy zöldségféléhez hasonló módon pirítom, roppanós lesz, nem annyira édes és nagyon finom. 

Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető ez a recept és aligha találsz valakit a családban, aki ne rajonga érte és ne kérne még belőle. Ha pedig kér, akkor adj is neki...

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával itt: Galletti

Vagy válassz hozzá más tésztafajtát innen: Egyéb tésztaformák

Olvass utána, hogy milyen értékes zöldségfajta a: zellerszár

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  3. Amíg a tészta fő, egy kevés olívaolajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát a bacon-nel és a zellerszárral együtt.
  4. Add hozzá a sütőtököt és a zsályát, pirítsd tovább 3-4 percig.
  5. Add hozzá a fokhagymát is, sózzad és borsozzad ízlésed szerint, majd öntsd fel a borral és hagyd hogy a folyadék a felére apadjon.
  6. Közben egy másik serpenyőben az ízlés szerint sózott és borsozott csirkemellet süsd jól át.
  7. Add a sütőtök keverékhez a húst és a krémsajtot. forrald össze, amíg a sajt el nem olvad benne. Ha gondolod, egy nagyon kevés tészta főzőlével hígíthatod.
  8. Keverd jól össze a sütőtökös keveréket a kifőtt tésztával és a rukkolával.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot a tányérra, szórd meg egy kevés parmezán sajttal és díszítheted egy rukkola levéllel.