A DisznósáGOCK sorozatomban az eddig kicsit hanyagolt magyar, hagyományos ételeket készítek, természetesen disznóhúsból vagy valamilyen disznóhúsra alapozott készítményből, például kolbászból. Az ételeket egyrészt GOCK formába "erőltetem" tartalmilag, megjelenésben egyaránt. A recepteket korunk jólfelfogott szellemében, az egészségesebb étkezés elvei szerint alakítgatom, természetesen a saját ízlésem szerint. Alapvetően háztáji gazdasáGOCKban megtermelhető főbb alapanyagokra építkezem ezekben a receptekben.
Nagycenki tokány meghamisítva
A tokányok közül egy kevésbé ismert recepthez nyúltam. Eredetileg vegyes marha és sertés húsból csak a sertés lapockát hagytam meg, az elkészítés során a felhasznált zsiradékot minimalizáltam. A gombát és a mustárral kikevert tejfölt nem kevertem össze a hús alappal, hanem egymásra rétegezve tálaltam.
Akármennyire is tarhonyának tűnik a köret, az mégis egy durum lisztből készített szardíniai tésztafajta. Nem csak azért választottam ezt a tésztát a tokány alá/mellé, mert egészségesebb a tarhonyánál, hanem még a szárítás előtti pörkölés eredményeként kellemes füstös mellékízével jól illeszkedik is az ételhez. Megtévesztésig hasonlít a tarhonyához, ha nem akarod, ne is mondd meg a párodnak, hogy ez nem az. Csak azt fogja észrevenni, hogy ez a "tarhonya" finomabb, mint szokott lenni.
Ugyanakkor ez az étel maradt, ami volt: végtelenül egyszerű és gyors. Nem mellesleg nagyon finom!
Szívesen megtekintenéd a sorozatom más receptjeit is? Kattints ide: DisznósáGOCK
Készíts elő egy tíz centiméter átmérőjű tálaló gyűrűt. Töltsd meg a feléig a tésztával és zömítsd meg. Második rétegben a húst szedjed rá, majd a gombát. Óvatosan húzd le a gyűrűt, tegyél rá egy evőkanálnyi mustáros tejfölt, csepegtess rá egy kevés tabasco szószt (vagy ha gondolod, nyomj rá egy pici Piros Aranyat). Díszítsd a tányért pár szép snidling szállal.