Kecskesajtos orecchiette recept friss paradicsommal és bazsalikommal


Előkészítési idő: 
5 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
Durum tészta
Főételek
Vegetáriánus
Szezonális receptek
Nyár
Ősz
Olasz tészta recept
Bazsalikom

Hozzávalók

40 dkg
Orecchiette tészta (vagy valami más rövid tészta)
12 dkg
Kecskesajt (lágy, én provanszi ízesítésűt használtam hozzá)
2 db
Paradicsom (nagy és érett)
3 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 marék
bazsalikom (friss, csíkokra vágva)
  kis
olivaolaj (én szarvasgombásat használtam hozzá)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Főzési, sütési idő: 
12 perc
Gondolataim a recepthez: 

Gyorsan szeretnél valamit elkészíteni, de az finom is legyen, igaz? Akkor válaszd ezt a friss ízekkel teli tésztát! Amíg a tészta megfő, mindent elvégezhetsz, sőt a lábadat is lengetheted pár percig közben. Még akkor is, ha szinte soha nem jártál még a konyha közelében sem.

Erre a receptre mondhatják azt jogosan: elkészíteni gyerekjáték! Kevés ennél egyszerűbbet ismerhetsz... Mindössze pár alapanyag, de az íze annál gazdagabb! Nem érdemes a "téli" friss paradicsommal kísérletezni, készítsd el ezt a receptet nyáron (vagy kora ősszel), amikor valóban friss, szabadföldi (ideális esetben a kertedből szakajtott) édes, zamatos, lédús paradicsommal.

 

Recept értékelése: 
Average: 5 (12 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatók szerint.
  2. Közben készítsd elő az alapanyagokat, amíg a tészta megfő, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  3. Szűrd le a tésztát és azon nyomban, forrójában keverd hozzá a sajtot és az olívaolajat, hogy a sajt ráolvadjon a tésztára.
  4. Keverd hozzá a maradék alapanyagokat, sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
Ötletek a tálaláshoz: 

Csak szedjed...