Nagyon szeretem a szicíliai ízeket. Bár nagyon nehéz lenne válaszolnom arra a kérdésre, melyik olasz tájegység ízeit szeretem a legjobban, de talán... A naracs ízű Linguettine tésztát használtam már korábban a Monte Bianco receptjében a gesztenyéhez és így desszertként nagyon ízlett. Szerettem volna egy húsos raguval is kipróbálni ezt a tészta fajtát. A szicíliai ízvilágban találtam rá a megoldásra, hogyan lehetne legjobban harmonizáló ízeket kombinálni a tésztához. Korábban is használtam már kakaót, fahéjat húsos receptekben. Ezúttal ezeket kiegészítettem kandírozott narancshéjjal, így a raguban is visszaköszönhetett a narancs jellegzetes íze.
Mindez szokatlanul hangzik számodra?
Vagy inkább izgalmasan?
Lepd meg szerettedet ezzel a különleges étellel, a romantikus hangulat sem fog elmaradni, mikor elfogyasztjátok...
Készíts a tányérra tálalógyűrű segítségével egy fészket. Ebbe merjél a raguból. Megszórhatod egy kevés frissan reszelt parmezánnal vagy csíkokra vágott bazsalikom levéllel.