Természetesen tészta nem nő a kertemben, de sokminden más igen. A tavaszi nyári idényben hozzáfogtunk egy konyhakert kialakításának. Messze még a vége, de jövőre már teljesen elkészül. Emelt ágyásokat készítünk, eddig mindössze 30 négyzetméter készült el belőle, ősszel a mérete eléri ennek a dupláját is. Az ágyások közti területet kavicsággyal sármentesítettük és ez a konyhakert nem csak alapanyagokkal fog ellátni főzéseimhez, de kertünk vizuális értékét is növelni fogja.
Mi termett az idén benne?
Sok-sok paradicsom, abból is többféle. Nem véletlen, hiszen a mediterrán konyha rajongójaként rengeteg paradicsomot használok fel és nincsen annál jobb, mint a kertből szedett, bio módon megtermelt, napérlelte zamatosan édes frissen szedett paradicsomból készíthetek el valami finomságot. Gazdag a fűszerkészlet is, nő itt rengeteg bazsalikom, zsálya, szurokfű, kakukkfű, babérlevél, koriander, petrezselyem, chili és habanero paprika is. Gazdag termés született padlizsánból is, szépek, lilák, nagyok. A hagymák sem maradhattak ki semmiből.
Jövőre már átgondoltabban, nagyobb területen termelhetünk fűszerek és zöldségek gazdag választékából.
A kertből szedett alapanyagok ihlették ezt a nagyon egyszerű, egészséges és gyorsan elkészíthető finomságot. Az ebben felhasznált alapanyagok megtermesztéséhez nincs is szükség nagy konyhakertre, egy csöppnyi erkély adta lehetőség mellett is nagyon jól elvannak.
Azonnal tálald!
Díszítheted, ahogy én tettem, egy-két egész bazsalikom levéllel, sajtdarabkával és egy-egy félretett sült paradicsommal.