Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Hosszú tészták » Tömör tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Hosszú tészták » Tömör tészták » Bigoli

Bigoli

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: "hernyó"
 
Származási hely: Velence
 
Átlagos mérete: 2-3 mm vastag és 250-300 mm hosszú
 
 
Amit a Bigoli tésztáról GOCK gondol:
Ez a spagettinél vastagabb tésztafajta velencei jellegzetesség, közeli rokonságban áll a toszkán Pici tésztával. 
 
Különbözősége elsősorban az alapanyában rejlik. Leggyakrabban hajdina vagy teljes kiőrlésű búzalisztből készítik, jellemzően kacsatojás hozzáadásával. Hagyományosan bronzformán extrudálva, frissen készített tésztát használnak fel, de előfordulhat szárított formában is. Felülete így rusztikus, érdes, jól tapadnak a felületére a szószok.
 
Valószínűsíthetően a tésztafajta eredete visszanyúlik egészen a XVII. századig, egy speciális, bigolaro-nak nevezett kézi eszközzel sajtolták. Ha nem is ezt a nehezen kezelhető, fáradságos munkát igénylő eszközt használod, te is elkészítheted.

 

A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Természetesen tészta nem nő a kertemben, de sokminden más igen. A tavaszi nyári idényben hozzáfogtunk egy konyhakert kialakításának. Messze még a vége, de jövőre már teljesen elkészül. Emelt ágyásokat készítünk, eddig mindössze 30 négyzetméter készült el belőle, ősszel a mérete eléri ennek a dupláját is. Az ágyások közti területet kavicsággyal sármentesítettük és ez a konyhakert nem csak alapanyagokkal fog ellátni főzéseimhez, de kertünk vizuális értékét is növelni fogja.

Mi termett az idén benne?

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?